Diyarbakırlı öğrenciler Pakistan'daki akranlarını unutmadı

Diyarbakırlı öğrenciler, tarihinin en büyük doğal afetini yaşayan kardeş ülke Pakistan'daki akranlarını unutmadı. Kayapınar İlköğretim Okulu 8/A sınıf

Diyarbakırlı öğrenciler, tarihinin en büyük doğal afetini yaşayan kardeş ülke Pakistan'daki akranlarını unutmadı. Kayapınar İlköğretim Okulu 8/A sınıfının başlattığı 'Pakistan'a giysi yardımı' kampanyasına okulda eğitim gören bütün öğrenci ve öğretmenler katıldı. Bir kamyon giysi Pakistan'daki yardıma muhtaçlara gönderilmek üzere Kimse Yok Mu Derneği'ne teslim edildi.

Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi'nde bulunan okulda, toplanan giysilerin Pakistan'a gönderilmesi için tören yapıldı. Okul bahçesinde yapılan törenin ardından öğrenci ve öğretmenlerin ailelerinin desteğiyle temin edilen elbiseler, Kimse Yok mu Derneği Diyarbakır Müdürü Halit Ün ile dernek yöneticisi Ahmet Dabanoğlu'na teslim edildi. Okul müdürü Oktay Aydın, öğrenciler arasında yardımlaşma ve dayanışma duygusunun yaygınlaştırılmasının çok önemi olduğunu söyledi. Öğrencilerin yapacağı bir iyiliği hayatı boyunca unutamayacağını belirten Aydın, kampanyayı başlatan okulun İngilizce öğretmeni Sadettin Davas ve sınıfına teşekkür etti.

Kimse Yok mu Derneği Diyarbakır Müdürü Halit Ün ise örnek davranışların her zaman alkışlanması gerektiğini kaydetti. Ün, " Öğrenciler alkışlanacak bir davranışa imza attı. Bu kampanya Diyarbakır'daki bütün okullara örnek olacak. Bize geçmişte yardım eden Pakistan'a bugün biz de yardım etmek zorundayız. Biz gitmezsek bile yardımlarımızın gitmesi anlamlı. Okul müdürüne, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ediyorum." diye konuştu. Konuşmaların ardından öğrenciler topladığı giysiler kamyonlara yüklendi.