Anne Sütünün Önemi Hatırlandı

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 1-7 Ekim Emzirme Haftası nedeniyle "Anne Sütü ve Önemi" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenlendi.

Anne Sütünün Önemi Hatırlandı
Her yıl 1- 7 Ekim tarihleri arasında "Anne sütünün teşviki, desteklenmesi ve özendirilmesi" amaçlanarak düzenlenen "Emzirme" haftası etkinlikleri çerçevesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik resim ve şiir yarışması, lise öğrencilerine yönelik ise kompozisyon yarışması düzenlendi. Milli Eğitim Müdürlüğünün desteği ve işbirliği ile yapılan yarışma, bugün Sağlık Müdürlüğü'nde yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödül töreniyle kutlandı. Törene Bartın Valisi İsa Küçük, Sağlık Müdürü Dr. Osman Nacaroğlu, Milli Eğitim Müdürlüğü personeli, Bartın Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Seyfettin Kalay ve sağlık personeli katıldı. Bartın Valisi İsa Küçük, "Bebekler doğar doğmaz anne sütüne kavuşması, ona bağışıklık kazandırıyor. Ona sağlıklı yaşama zemin hazırlıyor. Bu bakımdan bu haftaların, günlerin düzenlenmesi hastanelerin, illerin bebek dostu il ilan edilmesi gerekir. Çünkü bütün tıbbi veriler göstermektedir ki bebek için anne sütünü tutan hiçbir şey yoktur" dedi.
Resim yarışmasında birinci, Cumhuriyet İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Gülin Palabıyık, ikinci Şehit Aydın Aydoğmuş İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Rabia Çakmak, üçüncü Epçiler İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Sedef yıldız oldu. Şiir yarışmasında birinci Kozcağız İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Büşra Akduman, ikinci Toki İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Dilşah Duran, üçüncü ise İnönü İlköğretim Okulu öğrencisi Buse Yenidünya oldu. Liseler arası kompozisyon yarışmasında irinci Arıt Çok Programlı Lisesi 11. sınıf öğrencisi Büşra Karatoprak, ikinci Kız Meslek Lisesi 11. sınıf öğrencisi Esra Nur Günel, üçüncü Kozcağız Çok Programlı Lisesi 11. sınıf öğrencisi Zeynep Hepgümüş oldu. Öğrenciler ödüllerini Bartın Valisi İsa Küçük ve Bartın İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Nacaroğlu'ndan aldı.