Akçay Zabıta Denetimlerini Sıklaştırdı

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay Belediyesi Zabıta Amirliği ekipleri, ruhsat denetimlerinden sonra belde genelinde gıda satışı yapan iş yerleri denetimlerini de sıklaştırdı

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay Belediyesi Zabıta Amirliği ekipleri, ruhsat denetimlerinden sonra belde genelinde gıda satışı yapan iş yerleri denetimlerini de sıklaştırdı. Denetimlerini sürdüren ekipleri, Gıda Üretim Yasası şartlarına uymayan esnaflar hakkında gerekli işlemleri yapıp, uyarılarda bulundu.
Akçay Belediyesi Zabıta Amirliği ekipleri, belde genelinde gıda ürünleri satışı yapan esnaflara yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Denetimlerde ağırlıklı olarak, gıda satışı yapan esnafların hijyen koşulları ve çalışanlarının temizliği konusunda incelemeler yapıldı. Açıkta gıda satışı yapılmaması, yapılan satışların da Gıda Üretim Yasası'na uygun olması gerektiğini belirten zabıta ekipleri tarafından, Gıda Üretim Yasası'na uygun olmayan esnaflara gerekli işlemler yapılıp tutanak tutularak uygun şartları yerine getirmeleri için süre verildi.
Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, "Vatandaşlarımızın sağlıklı, hijyenik bir ortamda, gönül rahatlığıyla alışveriş yapmalarını sağlamak amacındayız. İnsan sağlığı bizim için her şeyden önemli. Ekiplerimizin denetimleri sırasında esnaflarımızı gördüğümüz eksiklikler konusunda bir kereye mahsus olmak üzere uyarıyoruz. Daha sonraki kontrollerimizde aynı durumla karşılaşmamız halinde gerekli yasal işlemleri yapıyoruz" dedi.
Amaçlarının esnafa ceza kesmek olmadığını belirten Belediye Başkanı İnceoğlu, "Yaptığımız denetimlerde esnafımızı hem bilinçlendiriyor hem de eksiklerini görme konusunda kendilerine yardımcı oluyoruz. Esnaflarımızın da denetimler sonrası eksiklerini gidermelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.