Gümüşhane'de Fırtına

Gümüşhane merkez ilçeye bağlı Yağmurdere, Esenler, İkiz, İncesu, Çorak köylerinde etkili olan şiddetli fırtına birçok binada hasar meydana getirdi.

Gümüşhane'de Fırtına
Özellikle Yağmurdere köyünde meydana gelen hasarlarda, köy camisinin kurşun kaplamalı çatısı plakalar halinde koparak köy içerisine dağıldı. Yaklaşık 30 kilogram ağırlığındaki plakalar telefon hatlarında tahribata neden olurken, camii tavanını oluşturan kurşun plakalar hurda haline geldi. Şiddetli rüzgar ayrıca Kuran kursu, trafo binası, okul ve köy konağının çatılarında da hasarlara yol açtı. Yağmurdere Köyü Muhtarı Süleyman Er, bugüne kadar köylerinde bu kadar etkili, aynı zamanda uzun süreli bir fırtına yaşamadıklarını belirterek "2003 yılında yaşadığımız fırtına da cami minaremiz yıkılmıştı. O zaman fırtına kuvvetli ancak kısa süreliydi. Son yaşadığımız fırtınada ise tam 13 saat evlerimizde kapalı kaldık. Akşam saatlerinde fırtınanın sakinleşmesi ile dışarı çıktığımızda caminin kurşun kaplı çatısı köy içerisine dağılmıştı. Fırtına ile birlikte uçan kurşun plakalar telefon hatlarına da zarar verdi" dedi.
Çevre köylerde de fırtınanın tahribata neden olduğunu ifade eden Köy muhtarı, Esenler Köyünde elektrik nakil hatlarında, İncesu, İkiz, Çorak Köylerinde ise ev ve ahır çatılarında zararlar oluştuğunu söyledi.