Camiden ayakkabı hırsızlığı güvenlik kamerasına takıldı (Özel)

Bağcılar'da bir camiye giren hırsız, namaz çıkışında ayakkabılıktan seçtiği bir çift ayakkabıyı paltosunun altına koyarken güvenlik kameralarına yakal

Bağcılar'da bir camiye giren hırsız, namaz çıkışında ayakkabılıktan seçtiği bir çift ayakkabıyı paltosunun altına koyarken güvenlik kameralarına yakalandı. Namazdan sonra tesbihat ve duaya kalmayıp camiden çıkan şahıs, kendisiyle birlikte çıkanların uzaklaşmasının ardından ayakkabılıktan seçtiği bir çift ayakkabıyı paltosunun altına koyarken saniye saniye görüntülendi.

Ezan okunduğunda cemaatle birlikte camiye gelen hırsız, kılınan namazın ardından tesbihata kalmayarak diğer kişilerle dışarı çıktı. Ayakkabılık önüne gelen hırsız, burada paltosunu düzeltiyor gibi yapıp, diğer şahısların camiden çıkmasını bekledi.

Caminin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülenen hırsız, seçerek aldığı ayakkabıları paltosunun altına koyduktan sonra kendi ayakkabılarını da alıp kayıplara karıştı.

Yaşadıkları olay karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen cami cemaati, güvenlik kameralarına rağmen bu olayın yaşanmasını üzüntüyle karşıladı. Namazdan sonra caminin imamı ve cemaatten bir grup, imam odasına girerek, güvenlik kamera görüntülerini inceledi. Yapılan incelemelerde hırsızın normal cemaat gibi namaz kılmaya girdiğini ve çıkışta da erken çıkarak hırsızlığı gerçekleştirdiğini tespit edildi. Hırsızın görüntüsü ise farklı açılardan kaydedildi. Ayakkabıyı çalan hırsızın camiden çıkışı ve uzaklaşması diğer kameralara da yansıdı.

Namazdan çıkan Adem Akkoyunlu isimli bir vatandaş, yaşananların üzüntü verici olduğunu belirterek, "Camilerde böyle olayların yaşanması bizi çok üzüyor. Orada güvenlik kamerası olmasına rağmen hırsızlık yaşanabiliyor." diye konuştu.