Türk Konseyi Genel Sekreteri Akıncı: Jeopolitik bir oluşumun içerisindeyiz

Göreve geldikten sonra ilk resmi ziyaretini Kazakistan'a yapan Türk Konseyi Genel Sekreteri Halil Akıncı, temasları çerçevesinde Kazakistan Dışişleri

Göreve geldikten sonra ilk resmi ziyaretini Kazakistan'a yapan Türk Konseyi Genel Sekreteri Halil Akıncı, temasları çerçevesinde Kazakistan Dışişleri Bakanı Kanat Saudabayev ile Astana'da biraraya geldi.

Görüşmede ikili, Kazakistan'da açılan Türk Dünyası Akademisi'nin çalışmaları hakkında bilgi alış verişinde bulundu. Saudabayev ile yaptığı görüşme hakkında Cihan Haber Ajansı'na konuşan Akıncı, Kanat Saudabayev ile çok yapıcı bir görüşme yaptığını söyledi.Konseyin çalışmaları hakkında bakana bilgi verdiğini ve somut projeler üzerinde anlaştıklarını belirten Akıncı, konseyin ilerideki çalışmaları hakkında da fikir teatisinde bulunduklarını ifade etti.

Astana'da açılan Türk Dünyası Akademisi'nin konsey için önemli bir merkez olduğunu belirten Akıncı, ''Dünyada dört Türk devletinin bir araya gelip birlikte hareket etmesi, jeopolitik yeni bir oluşumdur." ifadesini kullandı. Türk Konseyi Genel Sekreteri, görüşmede Türkmenistan ve Özbekistan'ın da konseye dahil edilmesi için Saudabayev ile bilgi alışverişinde bulunduğunu sözlerine ekledi.

Halil Akıncı, iki hafta önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edildiğini, Azerbaycan'ı ve Kırgızistan'ı ziyaret edeceğini dile getirdi.

Kazakistan'da temaslarını sürdüren Akıncı, perşembe günü yurda dönecek.