Sivas polisi, bıçaklı şiddetin önüne geçmek için eylem planı hazırladı

Sivas'ta polis, küçük yaştaki çocuklar arasında bıçak taşıma alışkanlığının önüne geçmek için iki yıllık Şiddetle ve Bıçakla Mücadele Yerel Eylem plan

Sivas'ta polis, küçük yaştaki çocuklar arasında bıçak taşıma alışkanlığının önüne geçmek için iki yıllık Şiddetle ve Bıçakla Mücadele Yerel Eylem planı hazırladı.

2 yıl sürecek Şiddet ve Bıçakla Mücadele Yerel Eylem Planı hakkında bilgi vermek ve görüş alışverişinde bulunmak için Emniyet Müdürlüğü, sivil toplum örgütleri temsilcileriyle bir araya geldi. Vali Yardımcısı Kemal Şahin'in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, Şube Müdürleri, Esnaf Odaları temsilcisi, zabıta yetkilileri, Kamu Sen Sivas İl temsilcisi Muzaffer Karadağ, Dört Eylül Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Elvan Cantemur, Dosteli Derneği yönetim kurulu üyesi Mahmut Uçti gibi çok sayıda davetli katıldı.

Vali Yardımcısı Şahin, projelerin problemleri çözmek için hazırlandığını belirterek, "Demek ki emniyetimiz bir problem gördü ve çözümü için bir proje geliştirdi. Bu projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan ise toplantıya katılanlara teşekkür ederek, "Emniyet Müdürlüğü olarak tek başımıza mücadelede yetersiz kalacağımızı düşündüğümüz için sizlerin değerli görüşlerini almak, çözüm üretmek ve ortak akıl üreterek ilimize hayırlı çözüm yollarını bulmayı amaçladık. Bu nedenle bu toplantıyı düzenledik." diye konuştu.

Seyhan, Sivas'taki bir yıllık bıçaklanma olayları istatistiğini de verdi. 2010 yılı 1 Aralık tarihine kadar kentte 166 bıçaklama olayının meydana geldiğini bu olaylarda 192 kişinin yaralandığını, 5 kişinin ise hayatını kaybettiğini belirten Seyhan, bu olaylardan dolayı 18 yaş üstü 42 kişinin 18 yaş altı ise 13 kişinin adli makamlarca tutuklandığını dile getirdi. Seyhan, 18 yaş altında bıçak taşıma ve bıçaklı yaralama olaylarına karışanların sayısında bir artış olduğunu belirtti. Daha sonra ise Çocuk Şube Müdürü Cüneyt Güner, Şiddetle ve Bıçakla Mücadele Yerel Eylem planı hakkında katılımcılara sinevizyon eşliğinde bir sunum yaptı. Sunumun ardından sivil toplum temsilcileri konu ile ilgili görüş ve düşüncelerini dile getirdi.