PAÜ Rektörü Ardıç: Eğitim-Bir-Sen'in zamanlaması çok dikkat çekici

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Denizli Şube Başkanı Ahmet Sert'in,

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Denizli Şube Başkanı Ahmet Sert'in, öğretim üyelerinin sicillerini bozarak siyasi davrandığı iddiasına cevap verdi. Yaptığı yazılı açıklamada, "Söz konusu açıklamadaki iddiaların üslubu ve zamanlaması çok dikkat çekicidir. İddiaların tamamının soyut, gerçek dışı, kamuoyunu yanıltma ve üniversitemizi yıpratmaya yönelik olduğu açıkça görülmektedir." dedi.

Öğretim üyelerinin sicillerini bozarak siyasi davrandığını iddialarının tam aksine araştırma, hizmet ve eğitime verilen emeğin ölçülerek her türlü performansın kayıt altına alındığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Elde edilen puanlara göre başarının ödüllendirildiği, idari süreçlerin kalite sistemlerine göre baştan aşağıya yeniden yapılandırıldığı, hizmet içi eğitimlerin yoğunlaştığı, şeffaf ve paylaşımcı bir yönetim tarzı uygulanmaktadır. Kişilerin değerlendirilmesi ve performanslarının ölçülmesi. devlet hiyerarşisi içinde bütün yöneticiler tarafından yapılmaktadır. Bütün iyi niyetli çabamıza rağmen bir haksızlık olduğunda. üniversite çalışanları kararlara itiraz ve yargı yoluna başvurabilmektedir. Bu yolu bugüne kadar çok az sayıda kişi tercih etmiştir. Üniversite yönetimi. hukukun üstünlüğü ilkesine saygı göstermektedir."

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Sert'in açıklamalarının haksız ve rencide edici olduğunu belirterek suçlamaları şiddetle kınayan Rektör Ardıç, şunları kaydetti: "İçinde bulunduğumuz seçim sürecinde böyle bir açıklama yapılmasının amacını kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz. Üniversitemizle ilişkisi olsun veya olmasın bütün kişi, kurum ve kuruluşların eleştirilerini insaf ve doğruluk sınırları içinde, hepimizi daha iyiye götürmek amacıyla yapmalarını bekliyoruz. PAÜ, açıklığa ve performansa dayalı yapısal dönüşüm programıyla kim olura olsun, nasıl düşünürse düşünsün çalışan kişilerin hep öne çıktığı bir kurum olacaktır."

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Ahmet Sert, Rektör Ardıç'ın öğretim üyelerinin sicilini bozduğunu, kendisinin rektörlük seçiminde eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından, eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun damadı olduğu için "damat kontenjanından" atandığını öne sürmüştü.