KASİAD'ın 'Gençlerin İstihdamını Destekleme Projesi' kabul edildi

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD)'nin Avrupa Birliği'nin insan kaynaklarını geliştirme bileşeni kapsamında Merkezi Finans ve İhale Bir

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD)'nin Avrupa Birliği'nin insan kaynaklarını geliştirme bileşeni kapsamında Merkezi Finans ve İhale Birimi (MFİB)'ne sunduğu "Samsun'daki Gençlerin İstihdamını Destekleme Projesi" kabul edildi. 176 bin euro bütçeli proje kapsamında 60 gence tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik, hukuk sekreterliği ve yönetici asistanlığı branşlarında eğitim verilecek.

Kentte istihdamın artırılması ve sektörlerin kalifiye eleman ihtiyacını karşılaması amacıyla daha önce birçok projeye imza atan KASİAD, gençlerin istihdamı konusunda çaba göstermeye devam ediyor. Bir süre önce kentte yaşayan gençlerin istihdamını öngören "Gençlerin İstihdamını Destekleme Projesi"ni hazırlayıp Merkezi Finans ve İhale Birimi'ne sunan KASİAD'a ihale biriminden olumlu yanıt geldi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Samsun Güven Tahkim ve Hukuk Derneği ile Samsun Sağlıklı Yaşamı Destekleme Derneği'nin de ortak olduğu proje kabul edildi.

Proje kapsamında ilde gençlerin aktif işgücüne katılımlarının ve istihdam edilebilirliklerinin artırılması, onlara yönelik aktif iş gücü tedbirleri geliştirme ve uygulama kapasitesinin artırılması, işgücü piyasasına katılımları önündeki engellerin azaltılmasına katkıda bulunulması, istihdam konusunun tarafları olan işveren örgütleri, eğitim kurumları, STK'lar, kamu kurumları ve yerel yönetimlerin temsilcilerinin katılımıyla "Eğitim Kurumu-İş Dünyası İşbirliğini Geliştirme Platformu" oluşturularak, işgücü piyasası aktörlerinin genç istihdamını artırmak amaçlı faaliyetleri arasında sinerji oluşmasına katkı sağlanması hedefleniyor. Açılacak kurslarda işgücüne dâhil olmamış 18–29 yaş arası en az ortaöğretim mezunu 60 kişiye eğitim verilecek. 4 ay sürecek olan kursları başarıyla tamamlayan öğrencilerden 30'u ise hemen istihdam edilecek.

Konuyla ilgili bilgi veren KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu, kursların kursiyerler için başarılı geçeceğine inandığını söyledi.

Kursiyerlere mesleki bilgi ve beceri eksikliğini aşmaları için 300 saat teorik eğitim verileceğini, çalışma hayatına geçiş dönemlerini kolaylaştırmak ve iş başında öğrenmeyi desteklemek amacıyla 160 saat pratik staj eğitimi vereceklerini ve 25 saatlik özgeçmiş hazırlama ve mülakat tekniklerini anlatacaklarını dile getiren Hacıkerimoğlu, "Söz konusu eğitimler ücretsiz olup kursiyerlere derse geldikleri sürece günlük 8 euro olmak üzere ayda 160 euro cep harçlığı verilecek ve ferdi kaza sigortaları da yapılacaktır. Projenin gençlerin istihdamının desteklenmesine ve işsizliğin azalmasına katkı sağlamasını, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim." şeklinde konuştu.