Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker :

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker katıldığı televizyon programında, "Büyükşehir Belediyesi olarak son iki yılda 777 milyonluk yatırım gerçekleştirdik

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker :
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker katıldığı televizyon programında, "Büyükşehir Belediyesi olarak son iki yılda 777 milyonluk yatırım gerçekleştirdik. Bunların birçoğu Kocaeli halkının hizmetinde. Bir kısmı da yakında faaliyete geçecek" dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker katıldığı özel bir televizyon programında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin son iki yılda yaptığı ve "777 milyon hayırlı iş" sloganıyla duyurduğu çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Başkan Vekili Şeker, "12 ilçe ve tüm köylerde temel ihtiyaçları dikkate alarak başlattığımız yatırımları tamamladık. Belediyemiz, 777 milyon TL'lik bu yatırımlarla yeni bir rekorun daha mimarı oldu. Yatırımları ulaşım, altyapı, çevre, sosyal hizmetler, bilişim, konut ve köy hizmetleri alanlarında gerçekleştirdik. Büyükşehir, sorumluluğu kapsamına giren tüm bu alanlarda yüzlerce hayırlı işe imza attık. Sanayi şehrinde büyük bir çevre hamlesi başlattık. Büyükşehir olarak son iki yılda yeşil ve mavinin barışık olduğu bir kenti ortaya çıkardık. Ayrıca Cengiz Topel Havaalanı, Körfez Köprü Geçişi ve Marmaray projelerinin alt yapı çalışmalarını tamamladık."dedi. Büyükşehir Belediyesinin son iki yılda sosyal belediyecilik projelerine 120 milyon lira gibi büyük bir kaynak ayırdıklarını belirten Şeker, "Her Öğrenciye Bir Bilgisayar", Bilgi Evleri, Annelere Süt, Evde Bakım, Hasta Nakil Servisi, Kocaeli Kitap Fuarı, Şehir Tiyatroları çalışmaları, Yöresel Kültürler Fuarı, Sevgide Buluşalım gibi projelerle de belediyecilik anlamında dünyaya örnek olduklarını ifade etti.
Başkan Vekili Şeker son olarak köylerin kentlerden farksız olması projesine değindi. Köylerin sok iki yılda kentteki imkânlarla donatıldığına işaret eden Başkan Vekili Şeker, "Büyükşehir Belediyemizin bu noktada hedefi önemli ölçüde gerçekleşti. Kandıra'ya bağlı 71 köye parke yapan Büyükşehir Belediyemiz, Körfez Sevindikli-Kalburcu, Gebze Pelitli Köseler, Kartepe Pazarçayırı-Sultaniye, Gebze Taşvanlı-Kömürcüler, İzmit Sepetçi, Kartepe Eşme Ahmediye köy yollarını 30 milyonluk yatırımla tamamladı. Bu çalışmalarla köyler, kent ve ilçe merkezlerinde yaşayanlar için de daha cazip hale gelmeye başladı" dedi.