Başbakan'ı protesto eden sanıklara tahliye çıkmadı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen Roman Buluşması'nda pankart açılması olayını da gerçekleştiren 3 kişinin yargılandığı da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen Roman Buluşması'nda pankart açılması olayını da gerçekleştiren 3 kişinin yargılandığı davanın ikici duruşmasında da tahliye çıkmadı. Balyoz davasına da bakan mahkemenin bugün görevden alınan başkanı Zafer Başkurt duruşmaya katılmadı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Ferhat Tüzer ve Berna Yılmaz ile tutuksuz sanık Utku Aykar katıldı. Duruşmada savunma yapan tutuksuz sanık Aykar, herhangi bir terör örgütü üyesi olmadığını, yasadışı bir pankart ya da döviz taşımadığını söyledi.

Sanıkların avukatları da müvekkillerinin yasadışı eyleme katılmadıklarını belirtti. Başbakanın huzurunda yapılan bir gösteri olduğu için sanıkların tutuklandığını savunan avukatlar müvekkillerinin tahliye edilmesini istedi. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi. Sanıklar terör örgütü üyeliği suçlamasıyla yargılanıyor.

İstanbul 10. Ağır Mahkemesi Başkanı Zafer Başkurt'un katılmadığı duruşmada başkanlığı üye hakim Ali Efendi Peksak yaptı. Başkurt, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu kararı ile özel yetkisi kaldırılmıştı.