Assange, İtalya'da "yılın rock yıldızı" seçildi

Time dergisi okuyucuları tarafından "Yılın Kişisi" seçilen Wikileaks kurucusu Julian Assange, Rollin Stone dergisinin İtalya versiyonu tarafından da "

Time dergisi okuyucuları tarafından "Yılın Kişisi" seçilen Wikileaks kurucusu Julian Assange, Rollin Stone dergisinin İtalya versiyonu tarafından da "Yılın Rock Yıldızı" seçildi. Neden Assange'ın seçildiğine dair yapılan açıklamada ise Assange'ın müzikle ilgili meziyetlerine değinilmedi. Ancak Avustralya doğumlu Assange'ın, İngiliz popstarı David Bowie'nin 1976 yapımı "the Man Who Fell To Earth / Dünyaya Düşen Adam" filminde canlandırdığı karaktere ne kadar çok benzediğine dikkat çekildi.

Rolling Stone Italia, Assange için wikileaks'e göndermede bulunarak "güçlülerin gizemlerini yok eden melek" benzetmesi yaptı. Dergide ayrıca "Bilişim Teknolojilerinin gümüş saçlı rock'n'roll, mutluyuz ki önümüzdeki 2011 yılı boyunca bizimle birlikte olacak" denildi.

Dergi son olarak Assange'ın tişörtlerdeki Che Guavera resimleri veya Andy Warhol için Mao gibi bir ikona dönüştüğüne dikkat çekerek, "O, emperyal güvenliğin ve diplomasinin sona erişini pop yıldızıdır" ifadelerini kullandı.