2. Lig Futbol Müsabakaları Ağrı'da Başladı

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu'nca düzenlenen 2. Lig Futbol Müsabakaları Ağrı'da düzenlenen törenle başladı.

2. Lig Futbol Müsabakaları Ağrı'da Başladı
14-18 Aralık 2010 tarihleri arasında Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan 2. Lig Futbol Müsabakaları'na Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Kars Kafkas Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi ile Tunceli ve Bingöl Üniversiteleri katılıyor. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu'nca düzenlen 2. Lig Futbol Müsabakaları için Ağrı Vali Lütfi Yiğenoğlu Stadyumu'nda tören yapıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, gençlerin hızlı bir şekilde yetişmesi, hür ve özgür düşünebilen, beynini iyi kullanabilen bireyler olmasının gelecek adına çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Hızla gelişen teknolojik dünyada artık sınırların kalktığı ve globalleştiği, iletişimin parmaklar ucunda olduğu bir çağda yaşandığına dikkat çeken Prof. Dr. Aslan, "Geleceğimiz siz gençlere bağlı. Bu açıdan da ben hep söylüyorum. Gençlerimizin beyinlerinde ve yüreklerinde olan potansiyelin ortaya çıkarılması, bunların uygulamaya konulması, bunların başarılı bir şekilde sergilenmesi gerekiyor ve gerekmektedir. Bizler üniversitelerde bu ortamı sağladığımız sürece bu ülkede çok değerli sporcular, bilim insanları, araştırmacılar ve yöneticiler ortaya çıkacaktır. Bu bağlamda sporun bütün dallarında insanlarımızın becerisini ve başarısını ortaya çıkarmak zorundayız. Bu vesileyle de 5 gün sürecek buradaki bu müsabakanın üniversitemize, Ağrı ilimize, ülkemize ve milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, hepinize tekrar hoş geldiniz diyor saygılar sunuyorum" dedi.
Törende konuşan Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan ise, tüm ekiplere başarı diledi. Böyle bir turnuvaya ev sahipliği yaptıkları için çok mutlu olduğunu belirten Başkan Arslan, "Bundan yaklaşık 6 yıl önce Bitlis'in, Tunceli'nin, Ağrı'nın, Kars'ın ve Bingöl'ün birer üniversitesi yoktu. Hakikatten bu bölgelerdeki gençlerimizin eğitimde eşitlik hakkından mahrum olduklarını görüyorduk. İstanbul'a, İzmir'e, Ankara'ya ve büyük kentlere gitme zorunluluğu söz konusuydu. Fakat bugün burada kıvançla izliyoruz ki Tunceli'mizin, Ağrı'mızın, Bitlis'imizin, Kars'ımızın, Bingöl'ümüzün ve diğer 80 tane yeni kurulmuş üniversitemizin gençleri çok şükür bugün Ağrı'mızda çok güzel kardeşlik ve beraberliğin birlikte var olmanın, ortak aklın, kolektif çalışmanın bir neticesini bugün çok kıymetli rektörümün öncülüğünde beraber müşahede ediyoruz. Bundan dolayı sayın rektörümüze çok teşekkür ediyorum. Şahsım ve Ağrı halkı adına turnuvamızın hayırlı geçmesini diliyorum" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından turnuva ilk oynanan müsabaka ile başladı.
Törene Ağrı Vali Yardımcısı Murat Güven, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Temsilcisi Kemal Özözlü, İl Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Yıldırım katıldı.