Özel Üftadeli öğrenciler, ABD'de 10 madalya kazandı

ABD Lincoln'da bulunan Nebraska Üniversitesi'nin düzenlediği, dünyadaki en prestijli matematik olimpiyatı olan 26. America Mathematics Competitions (A

ABD Lincoln'da bulunan Nebraska Üniversitesi'nin düzenlediği, dünyadaki en prestijli matematik olimpiyatı olan 26. America Mathematics Competitions (AMC-8)'da Türk öğrenciler rekor kırdı. İzmir Özel Yamanlar Eğitim Kurumları ile Manisa Özel Şehzade Mehmet Koleji'nin ardından Özel Üftade İlköğretim Okulu öğrencileri de 6 altın ve 4 gümüş olmak üzere toplam 10 madalya kazanarak Uşak'ta bir ilke imza attı. 18-24 Ekim 2010 arasında devam eden AMC-8'e, 90 ülkeden 160 bin öğrenci katıldı. Türk öğrenciler, bütün kategorilerdeki madalyaların çoğunu topladı.

Özel Üftade İlköğretim Okulu Müdürü Hüdayi Başın, Uşak'ı ve Türkiye'yi dünyada en güzel şekilde temsil etmenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Hedeflerinin daha yüksek olduğunu, olimpiyat çalışmalarının henüz ikinci yılında bu başarıya ulaşmanın güçlerine güç kattığını belirten Başın, SBS'de dokuz öğrencinin tam puan başarısıyla "Uşak için Türkiye'yle yarışıyoruz" sloganını geliştirdiklerini, yeni sloganlarınınsa "Türkiye için dünyayla yarışıyoruz" olduğunu açıkladı.

Okulun matematik öğretmeni Selda Arslan ise bu tür yarışmaların her yaştaki insanın düşünme, mantık yürütme ve problem çözme yeteneklerini geliştirerek hayata hazırladığını vurguladı. Öğrencilerini başarılarından dolayı tebrik eden Arslan, başarılarının devam edeceğini belirtti.

Madalya alan öğrenciler şunlar: Gündüz Atalay, Kardelen Demiral, Büşra Nur Uçan, Ceren Yıldız, Melih Güneş ve Taha Baştuğ altın, Burak Gür, Türker Arıkan, Emir Bayraktar ve Kayra Bilgin gümüş.