Hayırsever İşadamı Üysen'den okuma kampanyasına destek

Hayırsever İşadamı Nuri Üysen okuma kampanyasına destek verdi. Üysen, 'Türkiye Okuyor' kampanyasına 5 bin kitap bağışlandı.

100 temel eser a

Hayırsever İşadamı Nuri Üysen okuma kampanyasına destek verdi. Üysen, 'Türkiye Okuyor' kampanyasına 5 bin kitap bağışlandı.

100 temel eser arasında gösterilen kitaplar ile Türkiye ve dünya klasikleri arasında yer alan eserlerden oluşan 5 bin kitap İskenderun Kaymakamlığı'nda düzenlenen törenle teslim edildi. Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen törene İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrittin Bereketoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yaşar Düzen ve işadamı Nuri Üysen katıldı. Türkiye'nin ekonomik alanda sağladığı gelişmeyi kültürel alanlara da taşımak zorunda olduğuna dikkat çeken İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, "Ülke genelinde eğitim sorununa katkı sağlamaya yönelik olarak uygulanacak "Türkiye Okuyor Kampanyası"na destek ilçemizde çığ gibi büyüyor. Şimdiye kadar 65 bin kitap bağışı sözü aldık. Bu rakamın 80 bine ulaşması bekleniyor. Sivil toplum kuruluşlarımıza, işadamlarımıza ve vatandaşlarımıza kampanyaya desteğini sürdürüyor. Her alanda hızlı değişimlerin izlendiği günümüzde, eğitim ve öğretime çok daha fazla önem verilmesi gerektiğinden, ülkemizde ulaşmamız gereken büyük hedefler bulunmaktadır. Bu hedeflerden en önemlileri arasında, Türk insanına çağdaş dünyanın tüm olanaklarından yararlanılabilecek düzeyde bilgi birikimi kazandırarak, hak ettiği yaşam koşullarının oluşturulması zorunlu hale gelmiştir. İşadamımız Nuri Üysen'e de böylesine önemli bir kampanyaya verdiği 5 bin kitap bağışı katkısından ötürü teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

İşadamı Nuri Üysen de, yaptığı açıklamasında, "Ulvi bir meseleye eski bir eğitimci olarak katkı sağladığmız için çok mutluyum. Amaç herkese kitap okuma alışkanlığı kazandırmak. Bu sayede çocuklarımız aydınlanacak." dedi. Yapılan konuşmaların ardından Kaymakam Ali İhsan Su, işadamı Nuri Üysen'e desteğinden dolayı takdir belgesi verdi.