Genç çevirmenler yarıştı

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği (ABGS) tarafından düzenlenen "Genç Çevirmenler Yarışması" Ankara'da yapıldı. Yarışmaya, üniversitelerin Mütercim-Ter

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği (ABGS) tarafından düzenlenen "Genç Çevirmenler Yarışması" Ankara'da yapıldı. Yarışmaya, üniversitelerin Mütercim-Tercümanlık ve Çeviribilim bölümlerinde okuyan son sınıf öğrencileri davet edildi.

Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği yarışmaya Atılım Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, İstanbul Arel Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve İlke Eğitim ve Sağlık Vakfı Kapadokya Meslek Yüksekokulu'ndan öğrenciler katıldı. 45'i İngilizce, 20'si Almanca, 17'si Fransızca dillerinde olmak üzere toplam 82 öğrenci yarıştı.

ABGS temsilcileriyle bir araya gelen ve Türkiye'nin AB'ye katılım süreci hakkında bilgilendirilen öğrenciler, yarışmada, Avrupa Birliği (AB) ile ilgili bir metni Türkçe'ye çevirdi.

"ABGS Genç Çevirmenler Yarışması"nda, İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinde ilk üçe giren genç çevirmenlere Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış tarafından birer plaket verilecek. Ayrıca, yarışmada birinci olan öğrenciler, Brüksel'de Avrupa Komisyonu'na yapılacak çalışma ziyaretiyle ödüllendirilecek.