Hakkari'de Kar Kalınlığı 30 Santimetreyi Geçti

Hakkari'de aniden başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, il genelinde 58 köy ve 140 mezra yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

Hakkari'de Kar Kalınlığı 30 Santimetreyi Geçti
Akşam saatlerinde il ve ilçelerde etkili olan kar yağışı halen etkisini sürdürüyor. Kar kalınlığı yüksek kesimlerde 45 santimetreyi bulurken şehir merkezinde ise 35 santimetreye ulaştı. Toprak evlerde ikamet eden bazı aileler ise sabahın ilk saatlerinden itibaren evlerinin damlarını temizleme telaşı içerisine düştüler. Yola çıkan sürücüler ise yoğun kar yağışı nedeniyle önce zincir bağladılar, sonra yola koyuldular. Sürücüler kar yağışı nedeniyle bazen önlerini bile görmekten zorluk çektiler. Belediye
Başkan Yardımcısı Metin Kazandıoğlu ise yağışlar nedeniyle bazı mahalle yollarının ulaşıma kapandığını belirterek, yolların açılması için kar yağışının dinmesini beklediklerini söyledi.
İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri il genelinde 131 köy ile 376 mezra bulunduğunu kar yağışı nedeniyle 58 köy ile 140 mezra yolunun ulaşıma kapandığını ifade ettiler. Yolların bir an önce açılması için kar yağışının dinmesini beklediklerini belirten yetkililer, açılması zorunlu olan köylerde ise karla mücadele çalışmalarının devam ettiğini ifade ettiler.
Diğer taraftan, adeta kara gömülen Hakkari'de kar yağışının çevreye verdiği doğa güzelliği de dikkatlerden kaçmadı. Kar ağaçlara, binalara ayrı bir güzellik katarak kartpostalları aratmaya görüntülere sahne oldu.