Safvet Koleji, uluslararası matematik olimpiyatında 4 madalya kazandı

Bursa İnegöl Özel Safvet İlköğretim Okulu, Amerika'nın Nebraska Üniversitesi tarafından bu yıl 26.sı düzenlenen ve 90 ülkeden 160 bin öğrencinin katıl

Bursa İnegöl Özel Safvet İlköğretim Okulu, Amerika'nın Nebraska Üniversitesi tarafından bu yıl 26.sı düzenlenen ve 90 ülkeden 160 bin öğrencinin katıldığı AMC 8 Uluslararası Matematik Olimpiyatı'nda 4 madalya birden kazanarak büyük başarıya imza attı.

Özel Safvet İlköğretim Okulu'nun 5, 6, 7, ve 8. sınıf öğrencileri Amerika'nın Lincoln şehrinde bulunan dünyanın prestijli üniversitelerinden Nebraska Üniversitesi tarafından bu yıl 26'ncısı düzenlenen AMC 8 Uluslararası Matematik Olimpiyatı'na katıldı. Matematik alanında dünyanın en prestijli olimpiyatı olan AMC 8'de bu yıl 90 ülkeden 160 bin öğrenci yarıştı. Olimpiyatlarda büyük bir başarıya imza atan Özel Safvet Koleji İnegöl'ün gururu oldu.

Okul öğrencilerinden Emre Tosun altın madalya, Kerem Düzenli gümüş madalya, Ülkü Duru ve Elif Alınlı da bronz madalya kazandı.

Alınan uluslararası başarının kendilerini çok memnun ettiğini belirten Okul Müdürü Bayram Yayla, "Olimpiyat çalışmalarımıza okul olarak 5.sınıftan itibaren başlıyoruz. Geçen yıl da matematik olimpiyatlarında İnegöl'ümüze birçok madalya kazandırdık. Olimpiyat ve proje alanında çok disiplinli ve yoğun çalışmanın içindeyiz." diye konuştu.

Amerika'da düzenlenen matematik olimpiyatlarında alınan sonucun da, bu gayretlerin ürünü olduğunu dile getiren Yayla, "Başta öğrencilerimizi, sonra büyük fedakârlıklarla onları yarışmaya hazırlayan öğretmenlerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum. Dünya çapında alınan bu başarının İnegöl'ümüze ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.