Erzincan'da fırtına çatıları uçurdu, elektrik kablolarını kopardı

Erzincan'da etkili olan şiddetli fırtına, çevre köylerde evlerin ve ahırların çatıları uçurdu. Fırtınanın şiddetiyle bazı ağaçlar yerinden sökülürken,

Erzincan'da etkili olan şiddetli fırtına, çevre köylerde evlerin ve ahırların çatıları uçurdu. Fırtınanın şiddetiyle bazı ağaçlar yerinden sökülürken, enerji nakil hatları da koptu.

Gece saatlerinden itibaren etkili olan kuvvetli fırtına, sabah saatlerinde şiddetini artırdı. Fırtına sebebiyle Erzincan'a 17 kilometre uzaklıkta bulunan Dörtler beldesine bağlı Değirmenli köyünde, çok sayıda ev ve ahırın çatısı uçtu. Fırtına nedeniyle elektrik ve telefon kablolarının da koptuğu köyde, fırtınanın şiddeti çatıları havada uçurarak, maddi hasara yol açtı. Sabah saatlerinden itibaren şiddetini artıran rüzgâr, köyde çok sayıda ev ve ahırın çatısını uçurdu. Ölen ya da yaralananın olmadığı köyde, 15'e yakın ev ve ahırda maddi hasar oluştu. Jandarma ekipleri de hasarın meydana geldiği Değirmenli köyünde, incelemelerde bulundu.

Fırtınada evinin çatısı uçan Hüseyin Işık, köylerinde adeta afet yaşadıklarını belirterek, "Fırtına o kadar çok etkiliydi ki, evimizin çatısı adeta havalandı ve uçtu. Her şey bir anda oldu. Köyümüzde hasar büyük." dedi.

Fırtınanın gece saatlerinde başladığını ve sabah saatlerinde etkisini artırarak evlerin çatılarını uçurduğunu belirten Değirmenli köyü Muhtarı Ercan Alsancak (40) ise "Köyümüzde bir afet yaşanmıştır. Fırtına, köyde evlerin ve ahırların çatısını uçurdu. Kablolar koptu. İlgili kurumlara durumu bildirdik. Jandarma köyde tespit yaptı. Köyümüz tam bir afet yaşamıştır." açıklamasında bulundu.