Kuzka 'Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı'nı Tanıttı

Sinop, Kastamonu ve Çankırı illerini kapsayan Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) 2010 Doğrudan Faaliyet Mali Desteği Programı (DFD) bilgilendirme toplantılarının sonuncusu Sinop'ta yapıldı.

Kuzka 'Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı'nı Tanıttı
Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Sinop Valisi M. Hakan Güvençer, Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay, Ajans Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüseyin Şen, Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol derici, Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, kaymakamlar ve daire müdürleri ile diğer ilgiler katıldı.
Toplantılarda, KUZKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüseyin Şen, kalkınma ajansları ile ilgili ayrıntılı bir sunum yaptı. KUZKA'nın yapısı, işleyişi ve kurumsallaşma sürecinde gelinen noktayı anlatan Şen, ajansın bölgeye sağlayacağı mali ve teknik desteklere ilişkin açıklamalarda bulundu. 2010 Yılı Doğrudan Faaliyet Mali Desteği bütçesinin 200 bin TL olduğunu kaydeden Hüseyin Şen, "Programın genel amacı TR82 düzey 2 bölgesindeki bölgesel kalkınmaya yönelik önemli olabilecek stratejik eylemlerin başlatılması ve gerçekleştirilmesidir. Bu program ile bölgenin mevcut durumunun ve potansiyelinin belirlenmesi için yerel katkının sağlanması hedefleniyor. Programa yerel yönetimler, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, birlikler ve kooperatifler başvurabilecek. Program kapsamında desteklenecek projelerin asgari destek tutarı 18 bin TL, azami destek tutarı ise 70 bin TL ile sınırlı. DFD başvuru formları KUZKA internet sayfasından temin edilebilir. Programa son başvuru tarihi ise 23 Aralık 2010 tarihi olup bu tarihten sonraki başvurular dikkate alınmayacaktır" diye konuştu.
Daha sonra söz alan ajans uzmanı Ramazan Çağlar da 2010 Yılı Doğrudan Faaliyet Mali Desteği Programı'nın içeriği ve başvuru sürecine ilişkin bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Toplantının son kısmında ise katılımcıların soruları Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüseyin Şen ve ajans uzmanları tarafından cevaplandırıldı. Toplantıda DFD, potansiyel başvuruculara ayrıntılarıyla tanıtıldı.