Kaymakam Türkoğlu: Gençler en az bir yabancı dil bilmeli

Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, gençlerin dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmesi için kendilerini her alanda donalımlı hale getirmeleri

Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, gençlerin dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmesi için kendilerini her alanda donalımlı hale getirmeleri gerektiğini belirtti.

İletişim teknolojisiyle birlikte uzak mesafelerin yakın hale geldiğini belirten Kaymakam Türkoğlu, teknolojik gelişmeleri yakından takip ve sağlıklı iletişim için gençlerin ana dilleri Türkçe'nin yanı sıra en az bir yabancı dil bilmelerinin önemli olduğunu ifade etti. Geçtiğimiz günlerde Manavgat Sanayici ve İş Adamları(MASİAD)'yla yaptıkları Balkan ülkeleriyle ilgili değerlendirmede bulunan Türkoğlu, en az bir yabancı dil bilmenin ne kadar önemli olduğunu Balkan ülkeleri gezisine katılan işadamlarının da yakından şahit olduklarını kaydetti.

Önümüzdeki çeyrek yüzyılda Türkçe'nin dünyada konuşma alanının daha da etkin hale geleceğine dikkat çeken Türkoğlu, ülkeler arası iletim kurmada dilin çok önemli olduğunu kaydetti. Türkoğlu, "Geçtiğimiz günlerde Evrenseki Hatice Sezer Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileriyle yaptığım görüşmede dünyadaki gelişmeleri en sağlıklı şekilde takip etmelerinde en az bir yabancı dil bilmelerini tavsiyesinde bulundum. Gezide Boşnak halkının büyük çoğunluğu Türkçe bilmiyor. Yaşlı bir Boşnak anne 'Osmanlı buradan giderken bize dilini öğretmedi' siteminde bulundu. Gençlere tavsiyem dünyadaki teknolojik gelişmeleri yakından takip ve sağlıklı iletim kurmaları için en az bir yabancı dil öğrensin." diye konuştu.