Engelli Öğrenciler Drama Yolu İle Algı Açma Tekniklerini Öğrendi

Çanakkale Lions Kulübü'nün 2010 â€" 2011 hizmet dönemi projeleri arasında yer alan "Tut Ellerimden Bırakma, Beni Yarınlara Hazırla" projesine katılan 18 Mart İlköğretim Okulu Özel Eğitim Sınıfındaki engelli öğrenciler drama yolu ile algı açma tekniklerini içeren ders işledi

Engelli Öğrenciler Drama Yolu İle Algı Açma Tekniklerini Öğrendi
Çanakkale Lions Kulübü'nün 2010 â€" 2011 hizmet dönemi projeleri arasında yer alan "Tut Ellerimden Bırakma, Beni Yarınlara Hazırla" projesine katılan 18 Mart İlköğretim Okulu Özel Eğitim Sınıfındaki engelli öğrenciler drama yolu ile algı açma tekniklerini içeren ders işledi.
18 Mart İlköğretim Okulu Özel Eğitim Sınıfı ile sürdürülen projede bu hafta konuk eğitmen Şahine Hatipoğlu oldu. Eğitimde engelli öğrencilerle iyi bir iletişim sağlayan Şahine Hatipoğlu, plastik kaşık ve atık malzemelerden kukla yapmayı öğretip sonrasında bir konu çerçevesinde bu kuklalarla öğrencileri konuşturmayı öğretti. Oldukça renkli geçen dersin 2. aşamasında ise Karagöz ile Hacivat oyunu öğrencilere tanıtıldı. Kendilerine özgü hikayeleri karakterleri oynatarak arkadaşlarına anlatmaya çalışan öğrenciler, el yeteneklerini ve algılarını geliştirmeleriyle neşeli anlar yaşadı.