BBP'li Kılınç: Karanlık güçler üniversiteleri karıştırarak Meclis üzerinde güç oluşturmak istiyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Manavgat İlçe Başkanı Ali İhsan Kılınç, karanlık güçlerin üniversiteleri karıştırarak Meclis'in üzerinde güç oluşturmaya ça

Büyük Birlik Partisi (BBP) Manavgat İlçe Başkanı Ali İhsan Kılınç, karanlık güçlerin üniversiteleri karıştırarak Meclis'in üzerinde güç oluşturmaya çalıştığını söyledi.

Yazılı açıklama yapan Ali İhsan Kılınç, ülkede kaos ortamı oluşturulmaya yönelik eylemlere karşı iktidarın da muhalefetin de uyanık olması gerektiğini ifade etti. Türkiye'nin genel seçim ortamına girdiğini ve olası karanlık eylemlere karşı iktidar ve muhalefet partilerinin güç birliği yapması gerektiğini belirten Kılınç, ara dönem özlemcilerinin 27 Mayıs 1960, 12 Mart 1971 ve 12 Eylül 1980 askeri darbe öncesi ilk yaptıkları işin üniversitelerde öğrencileri kışkırtarak kargaşa çıkarmak olduğunu hatırlattı.

Kılınç, sorunların sıfıra indirilmesinin sokak ağzıyla bağırıp çağırarak değil, karşılıklı oturarak çözülmesi gerektiğinin altını çizdi. Kılınç, Anadolu insanının, milli iradeyi acziyet içine düşürmeye yönelik planlara hiç bir zaman prim vermeyeceğini kaydetti. Kılınç, şöyle dedi:

"Son günlerde üniversitelerde meydana gelen öğrenci olayları tesadüfi değil. Öğrencilerin yumurta attığı ve yuhaladığı AK Partili Burhan Kuzu ile CHP'li Süheyl Batum uzun yıllar üniversitelerde öğretim üyeliği yapmış akademisyenler. Batum, CHP Genel Sekreteri, Kuzu ise TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı. Bağırıp çağırarak, bir yerleri kırarak ve toplum huzurunu bozarak hak aranmaz. Öğrencilerin haklarını Avrupa ülkelerinde olduğu gibi demokratik bir şekilde aramasını istiyoruz."