Sarıkamış Belediye Başkanı Özbilen: 'Şehitlere Saygısızlık Asla Yapmayız'

Kars Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Sarıkamış Şehitlerini Anma gecesiyle ilgili olarak yapılan gecede şehitlere saygısızılık yapıldığı şeklindeki haberlere tepki gösterdi

Sarıkamış Belediye Başkanı Özbilen: 'Şehitlere Saygısızlık Asla Yapmayız'
Kars Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Sarıkamış Şehitlerini Anma gecesiyle ilgili olarak yapılan gecede şehitlere saygısızılık yapıldığı şeklindeki haberlere tepki gösterdi. Başkan Özbilen, "Şehitlere saygısızlık asla yapmayız" dedi.
Medyada yer alan haberlere sert tepki gösteren Kars Sarıkamış Belediye Başkanı Özbilen, "Buradaki gece Sarıkamış Şehitlerini Anma Gecesi değildi. Sarıkamış Dayanışma gecesinin düzenlediği, sıradan bir dayanışma gecesiydi. Ama birilerinin verdiği bilgilerle gece, şehitlerimizi anma gecesi olarak yanlış aksettirildi. Çünkü Sarıkamış şehitlerini anması etkinliği 7-8-9 Ocak'ta yapılacak, daha 40 gün var" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.
Kars-Iğdır-Ardahan Dernekleri tarafından organize edilen ve Beylikdüzü, Beynomo Otel'de yapılan gecede konuşan Sarıkamış Belediye Başkanı Özbilen, medyada yer alan halay çektikleri görüntülerin Sarıkamış Şehitlerini Anma Gecesi'nde yaşanmadığını belirtti. Davet edildikleri programda bütün gecelerde olduğu gibi saygı duruşu yapıldığını belirten Özbilen, şunları söyledi:
"Belediye Başkanı olarak batı bölgelerine göç eden insanlarımızın organize ettiği Sarıkamışlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Gecesi'ne katılarak hemşehrilerimizle anılarımızı tazelemek istedik. Ancak ne hikmetse daha öncede 4-5 yıl önce Kars Valimiz Sayın Nevzat Turhan'ın da suçlandığı aynı senaryo yine tekrarlandı. Üzülerek ifade ediyorum ki, bunu yapan insanlar, dün bu senaryoyu yazanlar, bugün aynı senaryoyu tekrarladılar. Ama ben bu yayınları yaptıranları çok iyi biliyorum. Biz kendi failimizi
tanıyoruz. Bunlar 7 yıldır Sarıkamış üzerine aynı hesapları yapıyorlar. Emellerine ulaşamadıkları için belden aşağıya vurmaya çalışıyorlar. Çok büyük yanlış yapıyorlar ve kendi yanlışlarıyla da gelecekte hesap verecekler."
Katıldığı gecenin Sarıkamış Sosyal ve Yardımlaşma Derneği'nin "Dayanışma Gecesi" olduğunun altını çizen Özbilen, "Bize gelen davetiye buradadır. Ancak program başlamadan önce tüm şehitlerimiz, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Sarıkamış şehitleri ile ilgili program 7-9 Ocak tarihleri arasında Sarıkamış'ta yapılacaktır" diye konuştu.
Özbilen, Sarıkamış Şehitleri Gecesi'ni de yaptıklarını belirterek, o gecenin amacına uygun yaşandığını da sözlerine ekledi.