Kumluca Belediyesi yağmur suyu boşaltım sistemi kuruyor

Batı Antalya'nın tarım ve seracılık merkezi kabul edilen Kumluca'da meydana gelebilecek su baskınlarına karşı belediye, yağmur suyu boşaltım sistemler

Batı Antalya'nın tarım ve seracılık merkezi kabul edilen Kumluca'da meydana gelebilecek su baskınlarına karşı belediye, yağmur suyu boşaltım sistemleri (drenaj) için tedbirler alıyor.

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, bölgenin 37 bin 60 dekar örtü altı alanına sahip olduğunu belirterek, "Sera alanlarının zeminde olması nedeni ile aşırı yağışlarda üreticilerimiz su baskınlarından alınan tedbirlere rağmen etkileniyorlar. Biz de belediye olarak üreticimizin kayıplarını en aza indirmek için, Yeni Mahalle ile Meydan Mahallesi'nin kesiştiği Ahmet Ali Ağa Bulvarı'nda Kapalı Devre Yağmur Suyu Boşaltım Sistemi çalışması başlattık." dedi.

İlçenin her tarafında aynı tedbirleri alacaklarını kaydeden Çetinkaya, drenaj çalışmalarında önceliği ani bir su baskınında zarar görebilecek bölgelere verdiklerini, Yeni Mahalle ve Meydan Mahallesi'ndeki çalışmalar tamamlanınca Kasapçayırı ve Narenciye Mahallesi'de ağırlık vereceklerini sözlerine ekledi.

Belediye İmar İşleri Müdürü Şakir Yıldırım da narenciye bahçeleri ve seralarda su taşkınlarına karşı yapılan kapalı devre yağmur suyu boşaltım sistemi çalışmalarının kentin güney kısmında başlatıldığını söyledi. Yıldırım, "Başta Yeni Mahalle ve Meydan Mahallesi'nde oluşabilecek su taşkınlarının Gavur Deresi'ne tahliyesi sağlanacak." şeklinde konuştu.

Yıldırım, Karayolları Genel Müdürlüğü ile mutabakat sağlanarak yapılan sistemin toplam 1 kilometre uzunluğunda olacağını, hat içerisinde de yine bin milimetrelik beton büzler ile 10 adet baca döşeneceğini sözlerine ekledi. Kumluca'da son yağışlarda 247,8 dekar alan su taşkınlarından zarar görmüştü.