Bacağı ameliyatla 6 santim uzatıldı

Sivas'ta bir gencin kısa bacağı ameliyatla 6 santim uzatıldı. Doğuştan bir bacağı diğerinden 6 santim kısa ve ayağı çarpık olan 15 yaşındaki Mücahit

Sivas'ta bir gencin kısa bacağı ameliyatla 6 santim uzatıldı. Doğuştan bir bacağı diğerinden 6 santim kısa ve ayağı çarpık olan 15 yaşındaki Mücahit Abbas Akbulut, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde 3 ayrı ameliyat geçirdi. 2 ve 5 yaşlarında geçirdiği ameliyatlarla Akbulut'un ayağındaki çarpıklık düzeltildi. Akbulut son olarak Doç. Dr. Hayati Öztürk başkanlığında kısa olan bacağın uzatılması için ameliyata alındı. İlizarov (dışarıdan çemberlerle tespit yöntemi) tekniğiyle gerçekleştirilen ameliyat sonrası Akbulut'un kısa olan bacağı 6 santim uzatıldı. Halen tedavisi devam eden Akbulut, bundan sonra arkadaşları gibi rahat bir şekilde yürüyüp koşabileceğini söyledi. Daha önce aksayarak yürüdüğünü ve yürümekte zorluk çektiğini belirten Akbulut, ameliyatı gerçekleştiren doktor ve sağlık görevlilerine teşekkür etti.

Mücahit Abbas Akbulut'un bacakta kısalık ve ayakta çarpıklık şikayetiyle kendilerine başvurduğunu ifade eden Doç. Dr. Hayati Öztürk, başarılı bir ameliyatla gencin ayağındaki çarpıklığın ve kısalığın giderildiğini söyledi. Öztürk, Mücahit'in taburcu olduktan sonra aksamadan yürüyebileceğini kaydetti.