Sivasspor Teknik Direktörü Çalımbay: Sivaspor'da bazı şeyler kesinlikle değişmeli

Spor Toto Süper Lig takımlarından Sivaspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay, "Takımda bazı şeylerin kesinlikle değişmesi gerekiyor. Ara dönemde belki

Spor Toto Süper Lig takımlarından Sivaspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay, "Takımda bazı şeylerin kesinlikle değişmesi gerekiyor. Ara dönemde belki de yepyeni bir takım oluşturabiliriz."dedi.

Sivaspor, Kasımpaşa maçı öncesinde Bolu'nun Gerede ilçesinde bulanan Green Park Otel'de kampa girdi. Cuma gününe kadar Gerede'de kamp yapacak olan Sivaspor, günde çift idman yaparak Kasımpaşa maçına hazırlanıyor. Çalımbay, öğleden sonra yapılan kondisyon ağırlıklı idman çalışması öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı.

Rıza Çalımbay, Sivasspor'un içinde bulunduğu tablonun iyi olmadığını belirterek, "Sivas benim memleketim, gönül sezon başında buraya gelip her şeyi kendimiz yapmak isterdi. Baya aşmamız gereken problemler var. Kalan 6 maçtan ne kadar puan çıkarabilirsek çıkarmak istiyoruz. Son oynadığımız İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı da bazı şeyleri gözümüzün önüne iyice getirdi. Bazı şeylerin kesinlikle değişmesi gerektiğini, bazı şeylerin tamamen kaybolduğu gördük. Onun içinde ben hep söylüyorum mağlubiyet için üzgünüz. Ama o maçın bir şeyi var. Belki o maç Sivasspor'un kurtuluş maçı olacak. Bazı şeylerin kesinlikle değişmesi gerekiyor. Hem takviye açısından kaybolmuş bazı şeyleri geri getirilmesi gerekiyor." diye konuştu.

Çalımbay, bütün sorunların Sivasspor'da olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: "Her şeyden evvel inanılmaz şekilde basit gol yiyoruz. Şuanda 26 gol yemişiz. Bu gollerde iyi bir şey değil. Belki de sezon sonuna kadar yiyeceğin gollerin toplamı budur. Güveni kazanmamız gerekiyor. Ayrıca kapasitelerini biraz daha zorlamaları ve biraz daha üzerlerine çıkmaları gerekiyor. El birliğiyle çalışmamız gerekiyor. Herkesin destek çıkması gerekiyor. Sivasspor şuanda zor günler yaşıyor bunları aşmak için birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor."

Ara dönemde kesinlikle transfer düşündüklerini belki de yepyeni bir takım oluşturabileceklerini aktaran Çalımbay, "İllaki şu oyuncular gidecek, gitmeyecek diye bir durum yok ama takviye yapacağız. Bir sürü maçlar seyrediyoruz. Yapacaklarımızı biliyoruz. Zaman yok, kritik maçlar oynuyoruz. Onun için istediğimiz değişikliği birden bire yapamıyoruz. Sezonu iyi bir şekilde yapabilirsek o değişikliği yapacağız." ifadelerini kullandı.

Çalımbay, hafta sonu deplasmanda oynayacakları Kasımpaşa maçının çok önemli olduğunu, kesinlikle galibiyet için oynayacaklarını belirtti.