Öğrenciler temsilcilerini seçiyor

Demokrasi eğitimi ve okul meclisleri projesi kapsamında, il öğrenci meclisinde görev alacak ilçe temsilcilerinin seçimleri sürüyor.

TBMM Başkanlığı

Demokrasi eğitimi ve okul meclisleri projesi kapsamında, il öğrenci meclisinde görev alacak ilçe temsilcilerinin seçimleri sürüyor.

TBMM Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle uygulamaya konulan Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesiyle öğrencilere seçme, seçilme, oy kullanma, demokratik liderliği benimseme, katılımcı olma, kamuoyu oluşturma, diyalog kurma ve hoşgörülü olabilme becerilerinin kazandırılması amaçlanıyor.

Proje kapsamında Mustafakemalpaşa ilçesinde okuyan öğrenciler kendilerini il öğrenci meclisinde temsil edecek arkadaşlarını seçti. Mustafakemalpaşa Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen seçimler, Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Halil İbrahim Gökkurt başkanlığında ve çocuk gelişimi öğretmeni Aylin Fatma Akın koordinatörlüğünde yapıldı.

Demokrasi eğitimi ve okul meclisleri projesi kapsamında gerçekleştirilen seçimlerde Mustafakemalpaşalı öğrenciler oy kullanma ve oy sayımı heyecanını da bir arada yaşadı. Seçimde aday olan öğrencilerin seçim öncesi ve sonrasında sergiledikleri demokratik tavırlar, geleceğin demokrasisi için ümit verdi. Heyecan seçilen adayın tebrik edilmesi ile son buldu.

Demokrasi eğitimi ve okul meclisleri projesi kapsamında Mustafakemalpaşa'da gerçekleştirilen seçimlerde İl Öğrenci Meclisi'ne Mustafakemalpaşa Lisesi'nden 12. sınıf öğrencisi Metin Oktay, Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nden 11. sınıf öğrencisi Burak Akyüz ve Karaorman İlköğretim Okulu'ndan 8. sınıf öğrencisi Arzu Us seçildi.