New York'ta Beş Minare filmini 3 günde 800 bin kişi izledi

Mahsun Kırmızıgül'ün yönetmenliğini yaptığı son filmi "New York'ta Beş Minare"yi 3 günde yaklaşık 800 bin kişi izledi. Filmin 3 günlük hasılatı ise 6

Mahsun Kırmızıgül'ün yönetmenliğini yaptığı son filmi "New York'ta Beş Minare"yi 3 günde yaklaşık 800 bin kişi izledi. Filmin 3 günlük hasılatı ise 6 milyon 816 bin 986 lira oldu.

'New York'ta Beş Minare', Mahsun Kırmızıgül'ün "Beyaz Melek" ve "Güneşi Gördüm" adlı filmlerinin ilk 3 gün izlenme oranlarını geçti. Türkiye'de 3 günde 703 bin 330 kişi, Avrupa'da ise 95 bin 671 kişi tarafından izlenen film, toplamda 799 bin 1 kişi tarafından seyredildi.

Cinebonus Kayseri Park Operasyon Yöneticisi Alper Ölmez, 5 kasım Cuma günü 4 salonda sinemayı yayınlamaya başladıklarını açıkladı. İlk üç gün içerisinde sinemaya beklediklerinden daha büyük ilgi gösterildiğini belirterek, "Kayseri'de ilk 3 günde 7 bin kişi New York'ta Beş Minare filmini izledi. Bu hafta sonu çok daha fazla kişinin filmi izlemesini bekliyoruz." dedi. Alper Ölmen, Türkiye genelinde Cinebonus'un 26 salonunda gösterime giren filmi ortalama 6 bin ila 15 bin kişi arasında izleyen olduğunu belirtti. Ölmez, Kayseripark'taki en büyük salonlarda filmi yayınladıklarını belirterek, "4 salonumuzda izleyiciler filmi seyrediyor. Salonlarımız tamamen doluyor. Salon kapasitelerimiz ise 309, 276, 184 olarak değişiyor." diye konuştu. Filmin konusunun Müslümanlığı anlatması nedeniyle daha çok ilgi gördüğünü anlatan Ölmez, yaş grubu olarak 25 yaş üstü izleyicilerin fazla olduğunu belirtti.

Kaserria Sinema sorumlularından Faik Demir, beklenenden çok daha fazla izleyicinin 'New York'ta Beş Minare' filmine ilgi gösterdiğini belirtti. Filmin izleyiciler tarafından beğenildiğini aktaran Demir, "Filmi izleyen insanlarımızın salondan çıkarken oldukça duygulandıklarını gördük. Hatta ağlayan izleyiciler bile vardı. Filmi çok beğendiklerini dile getirerek gözyaşlarını tutamayanlar oluyor." şeklinde konuştu.