Muhtaç Ailelerden Duygulandıran Mektup

Uşşaki Vakfı Gaziantep Şube Müdürü Ömer Yetişkin, yardıma muhtaç ailelerden kendilerini duygulandıran mektuplar aldıklarını söyledi.

Özellikle yaklaşan kurban Bayrımı dolayısıyla çok mektup aldıklarını belirten Ömer Yetişkin, "Kebap kokusu burnumuzda tütüp, Kurban Bayramı'nda kebap yiyemedim" diye ağlayıp yatağa düşenler, varmış. İlimizde o kadar hayırsever varken yoksulluğunu gizleyen kapısını kapatıp çocuklarının ağlamaları karşısında çaresizlik içinde üzülenler var" dedi.
"Bayram onlara da gelsin" diyen Yetişkin, "Komşularının almış olduğu koyunları sevmek isterken, "Babanız size de alsın onu sevin" dediklerine, yani komşularının çocuklarına yalvararak koyunları sevmek isteyenlerin olduğuna tanık olduk" diye konuştu. Eti yalnızca aşevinden aldıkları yemeklerde gören yoksulların olduğunu dile getiren Yetişkin, "Kurbansız bir bayram geçirmenin ne olduğunu ancak yaşayanlar bilir" diye belirtiyorlar. Kurban kesemeyen aileler çocuklarının inanılmaz feryatları karşısında ancak
gizli gizli ağlayıp konu komşu ve akrabadan gelecek et için dua ediyorlar" şeklinde konuştu.
Hayırsever vatandaşlara seslenen Yetişkin konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
"Akrabalarınıza, komşularınıza kurban kesiyorlar mı sorun. Et isteyen fakir insanların yanı sıra, istemekten çekinen aileler var. Lütfen vakfımıza gelin biz size bu ailelerin adreslerini verelim"