Muğla Londra'daki turizm fuarında tanıtılıyor

Muğla, 8–11 Kasım 2010 arasında Londra Excel Kongre Merkezi'nde dört gün sürecek, olan dünyanın en büyük turizm fuarlarından World Travel Market (WTM)

Muğla, 8–11 Kasım 2010 arasında Londra Excel Kongre Merkezi'nde dört gün sürecek, olan dünyanın en büyük turizm fuarlarından World Travel Market (WTM)'e katıldı. Muğla, Antalya, Kapadokya, Ağrı ve Van gibi destinasyonların dışında birlik ve derneklere de stant alanı tahsis edilen fuarda, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti'nin tanıtımı için de özel bir alan ayrıldı.

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, dünya turizminin gündemdeki konuları ve gelecek yıllarda yapılması gerekenlerin ele alınacağı fuarda, Dünya Turizm Trendleri 2010 raporunun da açıklanacağını söyledi. Başkan Gürün, "Sağlık turizmi, kongre turizmi havayolu sektörü, rezervasyon sistemleri gibi çeşitli alanlarda yaşanan süreçler ve geleceğe bakış açıları değerlendirilecek. Ayrıca Muğla ve Türkiye'nin dünya turizminden gereken payı alması için mücadele edilmesine yönelik çalışmalar yapılacak. Muğla standında, belediyemizin en güzel tanıtım çalışmalarından biri olan 'Muğla'dan Yansımalar' isimli fotoğraf albümü, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Düzenli tanıtım kampanyalarıyla deniz, kum ve güneş üçgeninde sıkışıp kalan turizmin dışında, sahip olduğumuz kültürel değerleri de birer enstrüman olarak değerlendiriyoruz. Bu yılki Londra Fuarı'nda da kültür turizmi önemli bir yere sahip. İnanıyorum ki yaptığımız çalışmalar kısa sürede meyvesini verecek ve Muğla merkezde kültür turizminin canlanmasına katkı sağlayacaktır." dedi.