'Mesut Zidane gibi futbol oynadı'

İspanyol basını, Real Madrid'in Atletico Madrid'i 2-0 yendiği lig maçında başarılı futboluyla göz dolduran Mesut Özil'i Zinedine Zidane'a benzetti.

İspanyol basını, Real Madrid'in Atletico Madrid'i 2-0 yendiği lig maçında başarılı futboluyla göz dolduran Mesut Özil'i Zinedine Zidane'a benzetti. Real'de toplam 11 lig ve kupa maçına ilk 11'de çıkan Özil, Atletico Madrid karşısında ilk kez teknik direktör Jose Mourinho tarafından değiştirilmeyip, 90 dakikayı tamamladı.

Maçın 20'nci dakikasında ceza alanı dışının sağ uç köşesinden kullandığı serbest vuruşta topu ağlara gönderen Mesut, her zaman "hayran olduğum ve örnek aldığım" dediği Zidane'a benzetildi.

Marca gazetesi, Mesut'un ilk yarıda Mario Suarez, Tiago ve Simao'yu çalımladığı anı hatırlatarak, genç futbolcunun "Zidane gibi futbol oynadığını" yazdı.

"Bin kere görülecek bir oyun" ifadesini kullanan Marca, Atletico Madrid karşısında Mesut'un iyi bir futbol ortaya koyduğunu yazdı.

La Liga'daki tüm maçlarda oynayan Mesut Özil üç golünü de Santiago Bernabeu Stadı'nda atarken, 10 maçta dokuz kez ilk 11'de çıkıp, toplam 684 dakika sahada kaldı.

İspanyol gazeteleri, teknik direktör Mourinho'nun da basın toplantısında belirttiği gibi sahanın en iyileri olarak Carvalho ve Khedira'yı seçerken, Xabi Alonso'yu da ön plana çıkardı.