Mahalle konaklarında okul öncesi eğitim başladı

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde Yıldırım Belediyesi'nin desteğiyle hayata geçen Mahalle Konakları Okul Öncesi Eğitim Sınıfları'nda yeni dönem eğit

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde Yıldırım Belediyesi'nin desteğiyle hayata geçen Mahalle Konakları Okul Öncesi Eğitim Sınıfları'nda yeni dönem eğitimlerine başlandı.

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan 'okul öncesi eğitim projesi' hakkında bilgi verin Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Gençel, "Yıl sonunda proje değerlendirmesinde bu eğitimlerin çok yararlı olduğu görüldü. Okul öncesinin çocukların öğrenmesinin en yoğun olduğu, temel alışkanlıklar ve zihinsel yeteneklerinin en hızlı geliştiği dönem olduğu tespit edildi. Çocukların ileri yaşlarda öğrenme yeteneğini artırdığı ve okul öncesi eğitim hizmetlerinin etkin ve verimli olarak yaygınlaştırdığı görülmekte." dedi. Aynı zamanda bu konaklarda anne-baba eğitiminin de verildiğini söyleyen Gençel, bu projenin 2010-2011 eğitim-öğretim yılında da geliştirilerek tekrar uygulanmasına karar verildiğini söyledi.

Yıldırım ilçesinde okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak ve maddi imkânları sınırlı ailelerin çocuklarına ücretsiz okul öncesi eğitim verilmesi amacıyla 2009-2010 eğitim-öğretim yılında proje hayata geçirildi. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle Yıldırım Belediyesi ve Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa hazırladıkları 'Mahalle Konakları Okul Öncesi Eğitim Sınıfları' projesi ile geçen yıl 8 mahalle konağında 26 sınıfta 680 öğrenci ücretsiz okul öncesi eğitim aldı.

Bu yıl Arabayatağı, Erikli, Yiğitler, Şirinevler, Yavuzselim, Eğitim, Kaplıkaya, Anadolu, Mollaarap, 75. Yıl ve Güllük mahalle konaklarındaki toplam 36 okul öncesi eğitim sınıfında 900 öğrenci okul öncesi eğitim alacak.