Madeni Eşya Federasyonu Hibe Proje İçin Yarışıyor

Madeni Eşya Federasyonu Başkanı Özcan Saraçoğlu, Avrupa Birliği (AB) destekleme fonlarından proje yapmak için yarıştıklarını kaydetti.

Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği IPA İnsan Kaynakları Operasyonel Programı kapsamında yüzde 90 hibe kredi ile destekleme 'Metal Sektörü KOBİ'lerinde Verimli İstihdam İçin Yeni Vizyon' projesi Tokat'ta tanıtıldı. Büyük Tokat Oteli'nde 4'üncüsü düzenlenen programda Samsun, Tokat, Malatya, Elazığ, Kayseri, Şanlıurfa ve Van illerinde metal sektöründe imalat ağırlıklı faaliyet gösteren esnaf ve sanatkar işletmelerinde kayıtlı istihdamı genişletmek ve
desteklemek genel hedefindeki projenin tanıtım törenin açılış konuşmasını Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Fehmi Çankaya yaptı. Metal sektörü kobilerinde verimli istihdam için yeni vizyon projesinin bütün projelerinin en kapsamlısı olduğunu belirten Çankaya, Madeni Eşya Federasyonu ve 7 ildeki odalarının ortaklığıyla icra edildiğini kaydetti.
Türkiye Madeni Eşya Federasyonu Başkanı Özcan Saraçoğlu ise AB destekleme fonlarından proje yapmak için yarıştıklarını kaydetti. Saraçoğlu, "Eğer bu projeleri biz yapmazsak bize verilen bu hibe programları başka ülkelere gidiyor. Yani zannetmeyin ki AB kendi cebinden veriyor. AB'ye aday olan ülkeler bu parayı mecburen veriyor. Eğer biz bu parayı veriyorsak Türkiye olarak bu parayı geri almamız lazım. Nasıl alacağız? Proje yaparak alacağız" diye konuştu.
Başkan Saraçoğlu'nun konuşmasının ardından projenin tanıtımı yapılırken, Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan birer teşekkür konuşması yaptı.