Koyun Keçi Üreticileri Birliği: Kurbanlık fiyatları artık artmaz

Malatya Koyun Keçi Üreticileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Türkiye'deki hayvan varlığının yeterli olduğunu, pazarlardaki fiyatların bundan böyle çok f

Malatya Koyun Keçi Üreticileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Türkiye'deki hayvan varlığının yeterli olduğunu, pazarlardaki fiyatların bundan böyle çok fazla değişmeyeceğini söyledi.

İhsan Akın, Kurban Bayramı öncesi hareketlenen hayvan pazarlarındaki fiyatlarla ilgili yaptığı değerlendirmede, yıllardan bu yana devam eden problemler nedeniyle hayvancılığa olan ilginin azaldığını, hayvan sayısının düşmesiyle et fiyatlarının arttığını söyledi. Ancak yurt dışından ithal edilen hayvanlarla bayram için gerekli varlığa ulaşıldığını anlatan Akın, pazarlarda küçükbaş hayvanların 350 ila 750 TL, büyükbaş hayvanların ise 3 bin ila 7 bin 500 TL arasında alıcı bulduğunu aktardı. Akın, şöyle devam etti: "Bayrama bir hafta kalmasına rağmen hayvan pazarlarında beklenilen bir hareketlilik daha gerçekleşmedi. 'Pazarlarda hayvan sayısı az' söylentileri gerçeği yansıtmıyor. Türkiye'de Kurban Bayramı için yeterli hayvan varlığı mevcuttur. Birkaç gün içinde tam bir fiyat dengesi oluşur. Oluşan rakamlar artık değişmez. Ancak insanların pazarlardaki spekülatörlere dikkat etmesi gerekir Yüksek sesle konuşup, buradan nemalanmaya çalışanlara fırsat verilmemelidir."

"KURBANLIK ALIP SATARKEN DİKKATLİ OLUN"

İhsan Akın, Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarlarında oluşan hareketliliğin fırsatçıların iştahını kabarttığını, dolandırıcı ve kalpazanların kolay para kazanmak için bu dönemde harekete geçtiğine dikkat çekti.

Özellikle kırsal kesimde lüks araçlarla iyi giyimli kişilerin tüccar kılığında sahte para ile karşılıksız çek kullanarak hayvan sahiplerini dolandırabileceği uyarısında bulunan Akın, "Hayvan alıp satanlar alışverişlerinde bu dönemde daha dikkatli olmalıdırlar. Aylarca emek vererek hayvan yetiştiren insanlar, onca çabalarının bir anda yok olup gitmemesi için alışverişlerinde kullandıkları finans aracının gerçek ve karşılıklı olduğunu iyi bilmelidir." dedi.