Kızılay Sungurlu Şubesinden Kurban Bağış Kampanyası

Türk Kızılayı Çorum Sungurlu Şubesi, kurban bağışı kampanyasını başlattı. Kampanya dahilinde vatandaşlar 410 TL karşılığında bağış yapabilecek.

Sungurlu Kızılay Şube Başkanı İhsan Özsaray, Kurban Bayramı dolayısıyla Türk Kızılayı olarak geleneksel hale getirdikleri kurban bağışı kampanyası ile birçok kişiye yardım ulaştırmayı amaçladıklarını söyledi. Başkan Özsaray, "Günümüzün çağdaş değerleri, farklı dinlerin kutsal ve önemli günlerini birlikte yaşamak, insani değerlerini birlikte paylaşmak seviyesine ulaşmış ve bunu dinlerin kardeşliği şeklinde özetlemiştir. Tüm bunlar insanlığın daha mutlu bir yaşam sürmesi içindir. Başlatmış olduğumuz
kampanya çerçevesinde, Türk Kızılayına bağışlanacak kurbanlar dini vecibelere uygun ve hijyenik koşullarda kesilecek, ihtiyaç sahiplerine yıl boyunca kavurma olarak ulaştırılacaktır. Kızılay, kurbanı gerçek manada kesen, değerlendiren ve bunu da yoksula tek elden ulaştıran bir kuruluştur. Vatandaşlarımızın, bize verdiği vekalet ile kesilecek kurbanlar; veterinerler tarafından tek tek seçilerek, din görevlileri tarafından da duaları yapılarak, sertifikalı kasaplar tarafından Et ve Balık Kurumu kombinalarında
kesilecektir. Bütün kurbanlar noter huzurunda tasdik edilecektir. Kesilen kurbanlar Et ve Balık Kurumu tarafından kavurma yapılarak 800 kilogramlık kutulara konulup yıl içersinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılacaktır. Bu yönüyle de geniş kapsamlı kurban kampanyası gerçekleşmiş olacaktır" dedi.
Vatandaşların Kızılay Sungurlu Şubesinden, ücretsiz 168 Kızılay çağrı ve bağış hattından ya da www.kizilay.org.tr adresinden detaylı bilgi alabileceklerini, bağışçıların ise bağışlarını tüm bankalardaki 2868 nolu ortak bağış hesabına, ya da Sungurlu Kızılay Şube Başkanlığına makbuz karşılığı yapabileceklerini, ayrıca bağışta bulunacak kişilere kredi kartına 4 taksit yapılabileceğini anlatan Özsaray, kurban bağış bedelinin 410 TL olarak belirlendiğini ifade etti.