Kars Özel İdaresi'ne 3 Yeni Greyder Alındı

Özel İdare Bünyesi'nde köylerin içme suyu ve altyapı çalışmalarında kullanılmak üzere 3 adet greyder satın alındı.

Kars Özel İdaresi'ne 3 Yeni Greyder Alındı
1 milyon 267 bin TL'ye mal olan iş makineleri yapılan törenle Özel İdare bünyesinde faaliyet gösteren Köy Hizmetleri personeline teslim edildi.
İş makinelerinin tanıtımını yapan Kars Valisi Ahmet Kara alınan makinelerin devlete ve millete hayırlı olmasını diledi.
Köylerin yol, su ve altyapı hizmetlerinde kullanılacak olan yeni iş makinelerinin operatörlerine nasihatlerde bulunan vali Kara, operatörlerden araçları temiz kullanmalarını istedi.
Kars valisi Ahmet Kara; alınan bu araçların köylerin ve köylülerin hizmetinde kullanıldığını söyledi. Özellikle içme suyu çalışmalarında kullanılan dozer ve greyderlerle köylerin büyük oranda içme suyu sorunlarının giderildiğini vurguladı.
Kars Valisi Ahmet Kara; "Bakın bu iş makineleriyle bugün Verimli köyünün suyu aktı. Yıllarca suyu hasret kalan ve 19 defa sondaj vurulan ancak su çıkarılamayan Verimli köyüne Türkmenşen köyünden su alınarak su sorunu çözüldü. Şuan itibariyle Verimli köyünün suları harıl harıl akıyor. Bundan bir iki hafta önce Yağlıca ile Başköy'ün suyu akmıştı. Yine yakında inşallah Akçakale Kağızman'da Akçakale ve Akyayla'nın suları akacak" dedi.
OCAKLI KÖYÜ'NÜN SU SORUNU MUTLAKA GİDERİLMELİ
Kars Valisi Ahmet Kara, il merkezine 42 kilometre uzaklıkta olan ve tarihi Ani Harabeleri'nin bulunduğu Ocaklı köyünün mutlak suretle su sorununun giderilmesi gerektiğini ifade etti.
Vali Kara yapılan çalışmalarla Ocaklı Köyü'nün su sorununun kısa sürede halledileceği müjdesini de verdi.
Vali Kara; "Ocaklı'nın suyunu halletmek üzereyiz. Ani başımızı çok ağırtan bir köy aslında. Gerçek anlamda suyumuzun ve her türlü imkanımızın olması gereken bir yer, biliyorsunuz orası turizme hizmet eden bir yer ne yazık ki bazı teknik sorunlar terfili sistem olması nedeniyle elektrik borçlarını köylülerin ödememesinden dolayı bir sıkıntı yaşandı. Şimdi cazibe ile bir yerden su kaynak problemi halledildi. Oranında suyu sorunu yakında inşallah halledilecek. Bu yıldan itibaren gelecek yıl suyu olamayan köy kalmayacak. Tabi su problemi dünyada hep olacak. Yarında şebekesi olmayan köylere şebeke yapacağız. Daha şebekesi olmayan köylerimiz var, arıza olacak, nüfusu artan bir köy olacak diyeceki su yetmiyor. Diyecek su getirin bu böyle olacak. En azından köylerimizde artık çeşmelerimiz akıyor. Çeşmelerin akmadığı bir yeri zaten medeni saymak caiz değil. Çeşmeleriz akıyor akıtmaya da çalışıyoruz" diye konuştu.
KARS'TA İŞ MAKİNLARIMIZIN GİRMEDİĞİ KÖY KALMADI
Kars Valisi Ahmet Kara, Kars'ta en ücra köylere kadar hizmet götürüldüğünü belirtti.
Vali Ahmet Kara; "Bu sene yol konusunda iyiydik. Yani greyderimiz, dozerimiz veya herhangi bir iş makinemizin gitmediği bir köy yolun yok. Varsa hatırlatın aracımızı gerecimizi gönderelim. Önümüzdeki yılda inşallah asfalta doğru hizmeti kaydıracağız. Çünkü yol standartlarımız alt yapı itibariyle iyi oldu. Yani stabilize olarak ulaşamadığımız bir köyümüz ve yerleşim yerimiz yoktur. Arazi yapımızda buna uygundu. Kars olarak yol sorunumuz şuanda yoktur diyebiliriz. Gelecek yıldan itibaren inşallah asfalt yapacağız. Bu makineler bizim şartlarımız uygun makinler, memleketimize insanımıza hayırlı olsun" diye konuştu.
Daha sonra Kars Özel İdare bünyesinde alınan ve köy hizmetlerinde kullanılacak olan 3 greyder yapılan törenle operatörlerine teslim edildi.