İZTO iş adamlarını Slovenya'ya götürüyor

İzmir Ticaret Odası (İZTO), iş adamlarını Slovenya'ya iş seyahatine götürüyor. İZTO'nun 25 kişilik heyeti, 8-10 Kasım 2010 tarihleri arasında bu ülked

İzmir Ticaret Odası (İZTO), iş adamlarını Slovenya'ya iş seyahatine götürüyor. İZTO'nun 25 kişilik heyeti, 8-10 Kasım 2010 tarihleri arasında bu ülkede temaslarda bulunacak.

İZTO Başkan Vekili Akın Kazançoğlu başkanlığındaki heyet, öncelikle Slovenya Ticaret ve Sanayi Odası ile kardeş oda anlaşması imzalayacak. Daha sonra heyet inşaat, elektrik-elektronik, tekstil, gıda, sağlık, geri dönüşüm, yazılım, deri, otomotiv yan sanayi, kargo ve taşımacılık, süt ürünleri ve turizm sektörlerinde ikili görüşmeler yapacak.

Slovenya'nın başkenti Ljubljana'da Ekonomi Bakanı ve Türkiye'nin Ljubljana Büyükelçiliği ziyaret edilecek, iki ülke arasındaki ekonomik gelişmeler ve iş fırsatları görüşülecek. Daha sonra Bled şehrine geçilerek Orta ve Doğu Avrupa bölgesindeki iş dünyası ile çok güçlü bağlara sahip olan ve yenilikçi programları ile tanınan IEDC Yönetim Okulu (Bled Üniversitesi) ziyaret edilecek. İzmir Ekonomi Üniversitesi ile işbirliği konuları görüşmelerde bulunulacak.

Adriyatik Denizi üzerinde hızla gelişen Koper Limanı da ziyaret edilecek, İzmir-Koper ro-ro seferleri hakkında bilgi alınacak. Heyette, Akın Kazançoğlu'nun yanında Jak Eskinazi ve Slovenya İzmir Fahri Konsolosu Mazhar İzmiroğlu ve iş adamları yer alıyor.