Ebk İş Kümesi Derneği'nin Genel Kurulu Yapıldı

Eskişehir-Bilecik-Kütahya Seramik(EBK) İş Kümesi Derneği Başkanı Zeki Şafak Ozan, Türk seramik sektörünün kümelenme modeliyle daha da büyüyeceğini söyledi.

Türk seramik sektörünü dünyanın önde gelen seramik üreticilerinden biri haline dönüştürmek amacıyla kurulan Eskişehir-Bilecik-Kütahya Seramik (EBK) İş Kümesi Derneği'nin 1. Genel Kurul Toplantısı Eskişehir'de yapıldı.
Genel Kurul'a, EBK Dernek Başkanı Zeki Şafak Ozan ve Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Özaydemir ile dernek üyeleri ve sektör kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Başkan Ozan yaptığı kouşmada, Türk seramik sektörünün kümelenme modeliyle büyüyeceğini belirterek, "Kümelenme yöntemi, uluslararası rekabetçiliği elde etmek için verimlilik ve inovasyonu
ön plana çıkaran en başarılı kalkınma modelidir. EBK Seramik İş Kümesi'de bu modelin yansıması olarak kuruldu. Vizyonumuz, 2023 yılına kadar müşteri odaklı, çevre dostu, yenilikçi, dünyada lider, enerji etkin seramik kümesi olmaktır" dedi.
Seramik sektöründe kaplama malzemeleri ve sağlık gereçleri üretim kapasitesinin yüzde 40'nın Eskişehir-Kütahya-Bilecik üçgeninde bulunduğunu vurgulayan Ozan, bölgenin, seramik alanında 80'li yıllardan beri hızla geliştiğini sözlerine ekledi.
ESO Başkanı Özaydemir'de ESO öncülüğünde Eskişehir, Bilecik ve Kütahya illerindeki seramik üreticilerinin bir araya gelmesiyle hayata geçirilen Seramik Kümesi'nin ülkemizde ilk kurulan kümeler arasında olduğunu ifade ederek, "Bu çatı altında arkadaşlarımızın gayreti ile hayata geçirilen EBK İş Kümesi Derneği seramik sektörü içerisinde önemli görevler üstlenecektir. İş Kümesi'nin yapacağı faaliyetlerle bölgemizdeki seramik sanayi daha katma değerli ürünlere yönelecek ve gelecekte ülkemizin en önemli dinamiklerinden biri olacaktır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından yapılan seçimde Başkanlığa Vitra Karo Genel Müdürü Zeki Şafak Ozan getirildi.