DİSK Genel Başkanı Çelebi, işten atıldıkları iddia edilen işçilere destek için Düzce'de

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Düzce'nin Beyköy beldesi sınırları içerisinde yer alan 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde bir fabrikada sendikalı oldu

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Düzce'nin Beyköy beldesi sınırları içerisinde yer alan 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde bir fabrikada sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atıldıkları iddia edilen işçilere destek vermek amacıyla Düzce'ye geldi.

100 günü aşkın süredir devam eden eylemle ilgili sorunların çözümü noktasında fabrika yetkilileriyle görüşmek üzere Düzce'ye gelen DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, fabrika önünde önce işçilerle buluştu. Burada işçilere hitap eden Çelebi, geçtiğimiz gün fabrika önünde yaşanan ve fabrikanın Müdürü olduğu iddia edilen kişinin işçilerin üzerine araç sürmesi ve yaralanmalara neden olmasından dolayı işçilere geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Çelebi, "İşçi arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Çalışma Bakanı ile birlikte Sendikal konfederasyonlarla bu sendikal hak ve özgürlüklerle ilgili toplantı yaptık. Burada yaşananları da burada olan yaralama olaylarını da biliyorlar. Sendikal harekete işçi sınıfına yönelik saldırıları da biliyorlar. Ben size geçen geldiğimde bir diyalog başladığını söylemiştim. Belli bir aşamaya gelmiştik. Küçük bir tıkanma vardı onu görüşmeye başlayacaktık. Tam bu aşamada tamamen diyalogları koparttılar." diye konuştu.

"YARIN AKŞAMA KADAR BEKLEYECEĞİZ"

Bir süre işçilerle sohbet eden DİSK Genel Başkanı daha sonra fabrika yetkililerinin fabrikaya daveti üzerine Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ile birlikte fabrikaya girdi. Çıkışta tekrar bir açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Fabrika sahibinin rahatsızlanarak görüşmeden ayrılmak zorunda kaldığını ve görüşmeyi fabrikanın Genel Müdürü ile birlikte devam ettirdikleri belirterek, "İyi ve uzun bir görüşme oldu. Onlar yarın akşama kadar bize dönecekler. Şimdilik bu kadar söyleyebilirim. Yarın akşama kadar bekleyeceğiz." dedi.