Chp Milletvekili Şevket Köse'nin 10 Kasım Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete uğurlayışının 72'inci yıldönümünü nedeniyle açıklama yaptı.

Türk milletinin, Mustafa Kemal Atatürk'e ihtiyaç duyduğunu belirtirken, şu açıklamayı yaptı: "Bugün 10 Kasım 2010; ülkemizin ve Partimizin kurucusu, büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete uğurlayışımızın 72'inci yıl dönümü. Her geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da O'nu daha çok özlüyor ve O'na daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Atatürk'ün andığımız şu günlerde, asıl aklımıza olması gereken oturup ağlamak değildir. Atatürk'ü anmakla beraber anlamaya ihtiyacımız vardır. Atatürk'ü anmak istiyorsak;
kurduğu Cumhuriyeti daha ileriye götürmeliyiz. Eğitim ve sağlıkta çok daha ileri noktalara gelmeliyiz. Demokratik, sosyal hukuk devletimizi geliştirmeli ve ekonomimizi daha iyi noktalara taşımalıyız. Sosyal ve ekonomik adaleti sağlamalıyız. Ünlü bir yazarımızın da dediği gibi, 'Atatürk geçmişin anısı değil, geleceğe bakışın önderidir.' Bu duygu ve düşüncelerle Atatürk'ü rahmet ve minnetle anıyorum."