AK Parti Kars İl Başkanı Erdoğdu: Siyasi ayrım yapmadan hizmet ediyoruz

AK Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu, hiçbir siyasi ayrım yapmadan Kars'a ve köylerine hizmet ettiklerini söyledi.

Parti il binalarının yen

AK Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu, hiçbir siyasi ayrım yapmadan Kars'a ve köylerine hizmet ettiklerini söyledi.

Parti il binalarının yeni yerinde basın mensuplarıyla biraraya gelen Erdoğdu, hükumetlerinin Kars'a 127 kilometre bölünmüş yol yaptığını ifade etti. 2003 yılına kadar Kars'ta 23 kilometre bölünmüş yol bulunduğunu dile getiren Erdoğdu, "2010 sonu itibariyle yaklaşık 127 kilometre Kars'a bölünmüş yol yapıldı. Buna ilaveten Kars-Selim, Sarıkamış-Karakurt ve Kars-Susuz-Ardahan bölünmüş yol yapımı da hızla devam etmektedir. Bunlar önümüzde yıl bitirilecek. Bir kısmı yapıldı. Bir kısmı da yapılıyor. Buralara sıcak kaplama asfalt yapılıyor." dedi.

Kars Havaalanı'nın yeni terminal binasının yapımının hızlı bir şekilde devam ettiğini de hatırlatan Erdoğdu, muhtemelen Mayıs, Haziran aylarında bitirileceğini ifade etti. Kars Havaalanı'nın bittiğinde uluslararası uçuşlara açılacağını söyleyen Erdoğdu, yaklaşık 35 bin metrekare kapalı alana sahip bir havaalanını olacağını belirtti.

Erdoğdu, Kars-Bakü-Tiflis Demiryolu'nun da 2013 yılında tamamlanacağını açıklayarak, "Şu anda Aktaş Sınır Kapısı'nda yaklaşık 8 kilometre bir tünel yapılması söz konusu. 4 kilometresi Türkiye tarafında, 4 kilometresi Gürcistan tarafında bu tünelin. Ama teknik alanda Gürcistan tarafı sıkıntı yaratınca geçici olarak Türkiye Cumhuriyeti Hükumeti ile Gürcistan Hükumeti yapılan bir protokolle Gürcistan sınırdaki 4 kilometrelik o alan geçici olarak Türkiye sınırına dahil edildi. Yani biz yapacağız, biz yaptıktan sonra tekrar sınır eski haline dönecek. Burada teknik anlamda bir sıkıntı vardı, onu aşmak adına böyle bir çözüm bulundu. Bu proje Türkiye'yi Uzakdoğu'ya bağlayan bir güzergah olacaktır. Dolayısıyla gerek Kars-Bakü-Tiflis gerek önümüzdeki süreçte Kars-Iğdır-Nahçıvan demiryolunun yapılması halinde Türkiye bir cazibe merkezi olacaktır." diye konuştu.

AK Parti hükumetinin Kars'a çok önem verdiğini belirten Erdoğdu, köylere kanalizasyon ve parke taş yol yapımına başlandığını vurguladı. Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) aracılığı ile 2002'den günümüze kadar Kars'a yaklaşık 62 milyon TL para harcandığını vurgulayan Erdoğdu, "5 köy hariç susuz hiçbir köyümüz kalmadı. Bütün köylere şebeke suyu götürüldü. Her köy de şebeke suyu mevcut. 2 bin 458 kilometre köy yolumuz yapıldı. Bunun yaklaşık 30 kilometresi asfalt kaplama oldu. 2010 yılında da bu 62 milyon TL'ye ilaveten KÖYDES aracılığı ile 15 Milyon TL civarında yeni yatırım yapıldı. Artık su yol sorunundan geçtik köylerde kanalizasyon yapımına başladık. Şu anda 3 köyümüze kanalizasyon yapıldı. Bazı köylerimize de parke yol yapımı için çalışmalar başlatıldı. 2011-2012 yıllarında köylere kanalizasyon ve köylere köyiçi parke taş yollar yapılacaktır." dedi.