11 İslâm ülkesiyle birlikte 'Ortak Mücadele Hep Birlikte' adıyla açıklama yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 11 İslâm ülkesiyle aynı anda, "Müslüman Toplumlarda Cinsel ve Bedensel Haklar" konusunda bir a

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 11 İslâm ülkesiyle aynı anda, "Müslüman Toplumlarda Cinsel ve Bedensel Haklar" konusunda bir açıklama yaptı. "Ortak Mücadele Hep Birlikte" adlı açıklamayı yapan Kadın Meclisi Başkanı Pelin Erda, "Dünya genelindeki bu ortak mücadele koalisyonu, insanların her konuda özgürce karar verme hakkı üzerine kurulmuştur." dedi.

Bu konuda 2004 yılında 11 ülkede ortak koalisyon kurulduğunu belirten Erda, "Bu koalisyon, 'Müslüman Toplumlarda Cinsel ve Bedensel Haklar' adıyla genişledi. Bu ortak mücadele, kadınların hiçbir ayrım gözetilmeksizin özgürce karar verme hakkına sahip olduğu ilkesine üzerine kurulmuştur. Bu mücadele başlatılan kampanya kapsamında doğuştan sahip olunan haklar, demokratik hayatın geliştirilmesi, hakları kısıtlayan ihlâller, geçici evlilik gibi zararlı geleneklerin kaldırılması, kadınlara yapılan saldırı ve mağduriyetlerin ortadan kaldırılması gibi konularda hep birlikte mücadele edilecek." şeklinde konuştu.

İzmir Barosu konferans salonundaki açıklamaya Baro Başkanı Selman Pekdaş, Kent Konseyi Kadın Meclisi Konak Şube Başkanı Latife Şencan ve meclis üyesi kadınlar da katıldı.