Uzunmehmet'i anma töreninde konuşan Erdoğan: İki madenci neden halen çıkarılmadı?

Uzunmehmet, kömürün bulunmasının 181. yıldönümünde Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde törenle anıldı. Törende konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı

Uzunmehmet, kömürün bulunmasının 181. yıldönümünde Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde törenle anıldı. Törende konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, halen enkaz altında bulunan iki madencinin neden çıkarılmadığını sordu. Erdoğan, TTK yönetimini eleştirdi.

Ereğli'nin Kestaneci Mahallesi'ndeki Uzunmehmet Anıtı'nda düzenlenen anma törenine Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Kaymakam İbrahim Çay, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ali Sadi Ünsal, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şubesi ikinci başkanı Çetin Yiğit, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk şubesi ikinci başkanı Çetin Yiğit, Ereğli Belediyesi Başkanı Halil Posbıyık, Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ve Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, yaptıkları konuşmalarda, kömürün ülke ekonomisindeki yerini vurguladı, Uzun Mehmet'e şükranlarını sundu.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın konuşmasının ardından kürsüye gelen AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Türkiye Taş Kömürü Kurumu'nun zararda olmasına rağmen kapatılma ya da özelleştirme gibi bir durumunun söz konusu olmadığını söyledi. Yaşanan kazalarda hayatını kaybeden maden şehitlerini de anan Erdoğan, halen enkaz altında olan 2 işçi ile ilgili TTK yönetimini eleştirdi. Erdoğan, "Önce bizim beyinlerimizi iyi bir terletmemiz lazım. Meseleleri boş sloganlarla basit ifadelerle kendi zemininden başka taraflara kaydırmamak lazım. Diyelim ki yönetim yanlış eksik. Bu konu ile ilgili bir tane beyan görebileniniz var mı? Meydana gelen göçükte çıkarılamayan 2 arkadaşımız orada neden duruyor? Hani siz başkalarının canını kurtarırdınız? Hani siz kendi kardeşlerinizin cesedini alırdınız? Hadi bakalım beraber inmeye hazırız. Kim gelmek istiyorsa oraya ben de gideceğim. Ama görüyoruz ki yok öyle bir ruh, yok öyle bir yürek. Biz başka cesetleri çıkarırız, ne hikmetse kendi cesetlerimizi orada bekletiyoruz. Bu hükümet üstü bir mesele. Bu işçimizin alın terini ve canını kurtarmak üzerinde durulması gereken bir konudur. Sadece Türkiye Taş Kömürü Kurumu'nun kendisi etrafındaki bekçi arkadaşlarımızın sayısı Recai Kutan zamanında 912 idi. Şimdi ise altı yüzlere düşmüş. Hadi bakalım. Bunlar kaç ayda bir aşağıya iniyorlar. 3 ayda bir imza atıp gidiyor. İşçi kardeşimin burada suçu ne? Bunları iyi irdelemek lazım." diye konuştu

Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç da kömürü bulan Uzunmehmet'i saygı ile andıklarını, Türkiye ekonomisine katkı sağlayan ve bu uğurda şehit olan madencileri de saygı ile andıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Uzunmehmet'i anma konulu şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.