Küçük şairin kitabı yayınlandı

Muğla'nın Ortaca ilçesinde yaşayan ilköğretim 3. sınıf öğrencisi Mehmet Emin Karakaş'ın şiirlerinden oluşan, "Artık Ben De Şair Oldum" isimli kitap ya

Muğla'nın Ortaca ilçesinde yaşayan ilköğretim 3. sınıf öğrencisi Mehmet Emin Karakaş'ın şiirlerinden oluşan, "Artık Ben De Şair Oldum" isimli kitap yayınlandı. Karakaş, kitabını Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal'a imzalayarak hediye etti.

Editör ve yayıncı babası Kamil Karakaş, amaçlarının başarma duygusunu tadan ve Türkçe'yi özenli kullananların artması olduğunu belirtti. Aynı zamanda öğretmen olan Karakaş, "Mehmet Emin'e, dizüstü bilgisayar sözü vermiştim. Sözümü tutma zamanı yaklaşınca, çocuğumun bilgisayara kolay yoldan değil, emek vererek ulaşması için bir proje hazırladık. Kitaplarından elde edilen gelirle ona bir bilgisayar hediye edeceğiz." dedi.

Kitapta, küçük şairin şiirlerinin yanısıra editörün anne babalara yönelik tavsiyeleri ve yörenin turistik fotoğrafları da yer alıyor. Kitap öncelikle öğretmen Günnaz Kesgin'e imzalanarak hediye edildi. Ardından Ortaca İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Şahin makamında ziyaret edilerek kendisine kitap imzalandı. Ziyarette konuşan Şahin, "Bu tür girişimleri çok önemsiyor ve destekliyoruz. Küçük öğrencimizin yeteneğinin ortaya çıkması için emek veren anne ve babasını tebrik ediyoruz. Kendisine de başarılar diliyoruz." şeklinde konuştu. Mehmet Emin Karakaş, daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahin birlikte Kaymakam Gürdal'ı makamında ziyaret etti. Kendisine imzalanmış kitap hediye edilen Gürdal, şiirleri ne kadar zamanda yazdığını, kitapta kaç şiir bulunduğunu sordu. Ayrıca küçük şairi tebrik ederek çeşitli hediyeler verdi.