Çağlayan Kavşağı Ve Meydan Düzenlemesinin Temeli Atıldı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çağlayan Kavşağı ve Meydan Düzenlemesi temel atma törenine katıldı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çağlayan Kavşağı ve Meydan Düzenlemesi temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Yıldırım, "Biz Türkiye'nin, Avrupa'nın en büyük adalet sarayını yaptık ama adalet yollarını 12 Eylül'de siz açtınız" dedi.
Çağlayan Kavşağı ve Meydan Düzenlemesi temel atma törenine Bakan Binali Yıldırım'ın yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşan Bakan Yıldırım, Çağlayan Meydanı'nın, yayalaştırma projesi ve Avrupa'nın en büyük Adalet Sarayı'nın yükseldiği bir bölge haline geldiğini söyledi. İstanbul'da başlattıkları ve başlatacakları projelerinin tamamının tutarının 37 katrilyon olduğunu kaydeden Yıldırım, "İstanbul daha fazlasını hak ediyor. Bu muhalefet itirazları dile getirirken, bir şeyi unuttu. Biz geldiğimizde İzmir'de başlanıp devam ettirilemeyen bir raylı sistem, Egeray vardı. Hemen onun tamamlanması için Büyükşehir
Belediyesi ile devlet Demir Yolları'nı ortak ettik ve o proje bugün tamamlandı. Kuzeyden güneye 80 kilometrelik yolda yılda 220 milyon İzmirliye hizmet edecek raylı sistemi hizmete aldık" dedi.
"Hizmette siyaset olmaz, hizmet vatandaş içindir" anlayışıyla yola devam ettiklerini kaydeden Bakan Yıldırım, "Bir kıyak yapılması gerekiyorsa onu muhalefet belediyesinden başlattık. İşte ülkeye hizmet budur. İstanbulluya iş yapılacağı zaman paranın hesabı olmaz. Çünkü bu ülkenin ekonomisi, kültürünü, geçmişini, geleceğini temsil eden şehir İstanbul'dur. Bunun için Marmaray'ın 4 yıl beklemesine razı olduk. İstanbul'un tarihi ortaya çıksın, kültür zenginlikleri ortaya çıksın, 2 bin yıllık tarihi var denen
İstanbul'un bugün 8500 yıllık tarihi var deniyor. Marmaray sayesinde. O proje sadece kıtaları birleştirmiyor, medeniyetleri, kültürleri birleştiriyor, İstanbul'un iki yakasını denizin altından birleştiriyor" diye konuştu.
Bakan Yıldırım, İstanbulluların projenin "Mart sonuna kadar bitsin mi?" diye sorduğunu belirterek, yüklenici firmaya çalışmaların Mart ayı sonuna kadar bitip bitmeyeceğini sordu. Aldığı "Evet" cevabı üzerine konuşmasını sürdüren Yıldırım, anayasa değişikliği referandumuna değindi. Yıldırım, "Bu evet sözü bize yabancı değil. Biz Türkiye'nin, Avrupa'nın en büyük adalet sarayını yaptık ama adalet yollarını 12 Eylül'de siz açtınız. Bunun için teşekkür ediyorum. Böyle adalet sarayına böyle adalet lazım
dediniz, çalışmayan, tıkanan adalet yollarını 'evet' diyerek açtınız. Türkiye'nin önünü açtınız, özgürlüklerin önünü açtınız. Demokrasiyi geliştirmek için evet dediniz. Her ne kadar herkese 'hayır' diyenler, 'hayır' diyemese de Türkiye 'evet' dedi. Türkiye kararını verdi" şeklinde konuştu.
Törende daha sonra Bakan Yıldırım ve diğer katılımcılar butona basarak, Çağlayan Kavşağı ve meydan düzenlemesinin temelini atmış oldu.
Öte yandan, töreni izleyen Şişli Kaptanpaşa Mahallesi sakinleri ise Adalet Sarayı'nın yanında bulunan evleri için yıkım kararı çıktığını belirterek, temel atma töreninde gözyaşlarına boğuldu. Yosma Türkmen isimli bir mahalle sakini, "Benim evim yıkılacak. Çocuklarım var, ben nereye giderim. Bir belirsizlik var. Ne olacağı belli değil" diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden bir yetkili mahalle sakinlerini, toplantı yapmak üzere ayrı bir yere götürdü.