Sıtkı Cengil, Has Parti Adana Kurucu İl Başkanı

Saadet Partisi Adana İl Başkanlığı görevinden istifa eden Sıtkı Cengil, Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Kurucular Kurulu'nda görev almasının ardından partinin Adana İl Teşkilatı'nı kurmak üzere Kurucu İl Başkanı olarak yetkilendirildi

Saadet Partisi Adana İl Başkanlığı görevinden istifa eden Sıtkı Cengil, Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Kurucular Kurulu'nda görev almasının ardından partinin Adana İl Teşkilatı'nı kurmak üzere Kurucu İl Başkanı olarak yetkilendirildi.
HAS Parti'nin Adana İl Teşkilatı'nı kurmak, yönetimini oluşturmak ve ilgili makama sunmak üzere HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş tarafından yetkili kılınan 20. Dönem Milletvekili, eski Saadet Partisi Adana İl Başkanı Sıtkı Cengil, yetki belgesini genel merkezden aldı.
Toplumun tüm kesimlerini kucaklamayı ve temiz siyasete inanan herkesi HAS Parti çatısı altında toplamayı amaçladıklarını bildiren Cengil, HAS Parti Adana Kurucu İl Başkanı olarak yetkilendirilmesinin onur verici olduğunu belirtti ve bu göreve layık olmak için çalışacağını söyledi.
Öncelikle adalet, özgürlük ve tam demokrasi için yola çıktıklarını vurgulayan Cengil, Adana ve ilçelerinde örgütlenmeye devam ettiklerini belirterek, "İl ve İlçe teşkilat başkanlarımızı ve yöneticilerimizi diğer ilgili birimlerde görev alacak arkadaşlarımızı bir hafta içinde kamuoyuna açıklayacağız. Partimize o kadar çok değerli arkadaşlarımızın ilgisi ve görev alma talebi var ki seçim yapmakta zorlanıyoruz. HAS Parti, yerli bir parti olacak, anti emperyalist parti olacak, özgürlükçü olacak, maneviyatçı olacak, sosyal adaletçi olacak. Bunlar bizim olmazsa olmaz ilkelerimiz. Bu ilkeyi benimseyen, bugüne kadar gerek siyasetle ilgilenmiş, gerekse değişik siyasi partilerde görev almış tüm arkadaşlarımız bu harekette rahatlıkla görev alabilirler" diye konuştu.