Yabancı Konuklar Gelibolu'dan Ayrıldı

Avrupa Birliği Kültür Programı Comenius Projesi Home Sweet Home kapsamında Macaristan, Polonya, İtalya ve Yunanistan'dan gelen 30 öğrenci ve 30 öğretmen 60 kişilik kültür elçisi çalışmalarının ardından Gelibolu'dan ayrıldı

Yabancı Konuklar Gelibolu'dan Ayrıldı
Avrupa Birliği Kültür Programı Comenius Projesi Home Sweet Home kapsamında Macaristan, Polonya, İtalya ve Yunanistan'dan gelen 30 öğrenci ve 30 öğretmen 60 kişilik kültür elçisi çalışmalarının ardından Gelibolu'dan ayrıldı.
Gelibolu'da "Günümüz evleri" konulu proje kapsamında 5 gün kalan ve kendilerini kültür elçisi olarak tanıdan ekip, projelerini tamamladıktan sonra ilin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Gelibolu Kız Meslek Lisesi salonunda düzenlenen etkinlikte ise Türk öğrenciler tarafından hazırlanan küçük skeçler ve oyunlar ile Türk Kültürü yabancı konuklara tanıtıldı. Tanıtımda, Türk geleneklerine göre düğün törenleri de anlatıldı. Buradaki etkinliğe Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Belediye Başkanı Mustafa Özacar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haki Mutlu katıldı. Daha sonra ilçede bulunan Mevlevihane, Bayraklı Baba Türbesi, açık namazgah ve Gelibolu Savaş Müzesini ziyaret eden konuklar gece ilçeden ayrılarak ülkelerine dönmek üzere İstanbul'a gitti.