'Kubilay' Filminin Aydın'daki Galası Yapıldı

. Cumhuriyet tarihinde önemli bir yere sahip olan 'Menemen Olayı'nda şehit olan Kubilay'ın hayatını konu alan ve aynı adlı 'Kubilay' filminin Aydın'daki galası yapıldı.

'Kubilay' Filminin Aydın'daki Galası Yapıldı
"Devrim Şehidi" Kubilay'ın hayat ve arkadaşlarıyla birlikte şehit olduğu Menemen Olayı'nın işlendiği 'Kubilay' filmin galası, Asteğmen Mustafa Kubilay'ın doğum yeri ve ilk öğretmenlik yaptığı yer olan Aydın'da yapıldı.Aydın Moonlight Sineması'nda düzenlenen ''Kubilay'' filminin galasına, Aydın Vali Yardımcısı Beyazıt Bestami Alkan, Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Altan Güney, Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa Parmaksız, filmin senarist ve yönetmeni Faik Ahmet Akıncı ile filmin başrol oyuncularından Yalçın Mıhçı, Ünsal Emre, Özcan Varaylı, Selahattin Taşdöğen, Numan Çakır, Kubilay'ın torunu Sevgi Çini, Kubilay'ın Aydın'daki akrabalarından Cazibe Ürel ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve davetliler katıldı.
"NEW YORK'TA BEŞ MİNAREYİ BEĞENMEDİM"
Filmin senarist ve yönetmeni Faik Ahmet Akıncı, yaptığı açıklamada, Aydın'da gala yapmaktan mutlu olduklarını ifade ederek;"Bizler bu filmi 5 kuruş destek almadan, sıfır bütçe ile çektik. Bugün, Mahsun Kırmızıgül'ün yönettiği New York'ta Beş Minare filmini izledim ve beğenmedim. 10 Milyon Dolar bütçe ile bu kadarını yapabiliyorlarsa bu işi bıraksınlar" dedi.
Başrol oyuncularından Özcan Varaylı da filmde tarihi gerçekleri yansıtmaya çalıştıklarını ifade ederek, ''Yalan yanlış bir şey yapmadık. Özellikle gençlerimizin bu filmi izlemelerini isterim. Üzüldüğüm tek şey, 18-20 yaş grubu gençlerin, Kubilay ve Kubilay olayının farkında olmamalarıdır'' diye konuştu.
OLAY MENEMENLİLERE MAL EDİLEMEZ
Kubilay'ın torunu Sevgi Çini ise Kubilay'ın torunu olmaktan gururlu ve onurlu olduğunu belirterek, "Bende Menemende yaşıyorum. Bu olay, Menemenlilere mal edilemez. Manisa'dan gelen yobazların yaptığı bir olay. Dedemi göremedim. Babamda dedemi görememiş. Henüz 18 aylıkken dedem öldürülmüş" diye konuştu.