Hannibal'ın Gemileri Su Yüzüne Çıkarılacak

Anadolu Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Prof

Anadolu Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Berkan Ecevitoğlu, Manavgat'ta Denizcilik Fakültesi açılması halinde sualtında yatan tarihi gün ışığına çıkartma fırsatı bulacaklarını söyledi.
Anadolu Üniversitesi'nin Manavgat'ta kurmayı düşündüğü kampus ile ilgili fikir alışverinde bulunmak üzere ilçeye gelen Anadolu Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Berkan Ecevitoğlu, Roma İmparatorluğu'nun korkulu rüyası olan Kartacalı General Hannibal ile Side açıklarında bir deniz savaşı yapıldığını ve 500 geminin sulara gömüldüğünü ifade etti. Prof.Dr. Ecevitoğlu, bu gemilerin şu anda Side açıklarında denizin dibinde gün ışığına çıkmayı beklediklerini ifade etti.
Türkiye'de bir ilk niteliğinde birçok eğitim programını Manavgat'ta hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyleyen Prof.Dr. Ecevitoğlu, "Manavgat'ta bir marina yapılması halinde 13-14 milyon dolar değerinde bir araştırma gemisi alıp getireceğiz. Pratik eğitim anlamında bu çok önemli" diye konuştu.